Naša preporuka

26.06.2015.

O smeni i o meni Cakes Da Tmurno
foto: MjuzNews montaža
O smeni i o meni

Vojkan Bećir, kolumna petkom

Jun u Beogradu je slobodni pad. Malim pokretima nesvesno se usmeravaš, a deluje kao da si se potpuno prepustio smeni sezona. Ovih mi se dana čini da sam vukao dobre poteze. Sledeće nedelje radim intervju sa kim mi je jedino stalo, sa Roisin Murphy. Ne stiže me trema toliko, jer već sam počeo pripreme vezane za naredni angažman. Odgovoran sam za JDX backstage na Exit festivalu ove godine. U prvi letnji vikend ulazim čiste savesti i prljavih namera.

Mjuznews je pojedinačno pokrio skoro sve što bih pomenuo u svojoj kolumni ove nedelje, ali ću da podvučem. Slušajte novu Robyn (& La Bagatelle Magique) i još obaveznije Peaches! U ponedeljak u osam uveče gledajte spot koji je Luke Black snimio za Holding On To Love. Slušajte nas obojicu u Top Chartu na Gradskom. Ako vas mrzi da tražite muziku, izdvojio sam nekoliko (khm, 199!) pesama koje su mi bile zanimljive u tekućoj godini a prošle su kroz POPactually.

Dobar vikend. Baš dobar vikend pred nama. Razvedriće se, obećali su. Premda, valjda smo se i navikli na hladne kiše leti.

Večeras je Gilles Peterson u Barutani. Čovek koji je oblikovao plesnu muziku stvarajući svoju originalnu, ali i pažljivo birajući artiste koji će se čuti u njegovom setu.  Devedesetih je mnogima bio jedini izvor nove muzike, a njegova emisija na Kiss FM-u pa i BBC-ju ostaje relevantna do danas. Gostovanje u njoj predstavlja prestiž bez obzira na veličinu karijere. Njegova elektronika podriva u jazz, njegov acid vuče na hip hop, njegov soul je plesan. Ima poseban odnos sa Beogradom. Njegovi nastupi jesu redovni, ali jedan na drugi liči samo po tome što okuplja najlepšu beogradsku publiku. Valjalo bi otići i kod Tijane T na 20/44, da dočekamo sunce.

Sutra malo da vidimo kako se Kišobrani snalaze u novom prostoru. Nikad ne sumnjam u njihov izbor, uvek brinem za redosled. Pride je zanimljivo što bi i samo Miksalište ubrzo trebalo da se pokaže nužnim ili suvišnim prostorom. Cakes Da Killa sutra ne zatvara, nego ruši Drugstore! Jedan od najtrenutnijih bukinga ove godine. Nekonvencionalni pristup tradicionalnom hip hopu.

Valjalo bi pozdraviti se i sa Čajnikom u nedelju pa proslaviti drugarstvo u ruubu. Ko preživi, pisaće.

Vojkan Bećir

@vojislavzapravo

Ostavi
komentar

Povezano