Naša preporuka

26.03.2013.

Novo reggae veče u KST-u Goran Velimirović AKA King Calypso Selecta
foto: Predrag Todorović
Novo reggae veče u KST-u

Positive Party by King Calypso Selecta

Posle kraće pauze KST ponovo pokreće serijal reggae žurki (bogu hvala!) koje će od sada nositi novi naziv a bogami je i koncepcija malo izmenjena. O čemu se zapravo radi? (ko ne voli reggae i srodne mu žanrove ne mora dalje da čita i neka pređe na drugi tekst).

Sutra, dakle, u sredu 27. marta u KST-u kreće prva u nizu žurki pod nazivom POSITIVE DANCE. Od muzike koja će se vrteti tokom ovih (nadamo se ludih noći) biće tu pre svega reggae ali i njegova braća i sestre, dancehall, jungle, ragga i razni drugi plesni muzički pravci sa daleke nam Jamajke.

King Calypso Selectaje dvostruka ličnost – resident selector & urednik i ideja je da on za svaku žurku pozove nekog prigodnog gosta – drugog selektora ili MC-a i da onda zajedničkim snagama naprave party koji ćete dugo pamtiti (ili još bolje nećete ama baš ništa zapamtiti).

Ako niste čuli do sada King Calypso Selecta je na domaćoj reggae sceni prisutan od 2002. godine a mogli ste ga videti na EXIT-u, Trenchtown-u, Reggae Srbija Festu, Vodova Festu, KST-ovom Maskembalu (al' tu ne znam da li ste ga prepoznali) i tako... Ali najvažnije je da ćete ga videti u sredu 27.3. na žurci koja kreće oko 23h u KST-u.

Gost ovog petka je Shone Alcapone, mlađi kolega selektor koji je sa ozbiljnijim nastupima krenuo 2010. godine i do sada je organizovao veliki obroj reggae i dancehall žurki po Beogradu, učestvovao na nekoliko festivala a uz sve to je i jedan od urednika Reggae Serbia sajta. Uza specijalnost mu je dancehall,opstepoznat je po forsiranju tog zvuka i po odlicnim plesnim setovima koji vas moraju naterati da se mrdate.

Vidimo se!

 

Ostavi
komentar

Povezano