Naša preporuka

01.06.2013.

Nada Pavlović na matineu u okviru Džeza za DŽ Nada Pavlović
foto: Dom Omladine PR Photo
Nada Pavlović na matineu u okviru Džeza za DŽ

Dom Omladine, subota, 1. jun u 13h

Nada Pavlović je živa legenda džez i evergrin muzike i vrlo aktivno nastupa po klubovima Beograda i zapadne Evrope. Svakim danom dobija sve više poklonika među mladom publikom. Na koncertu u Domu omladine, Nada Pavlović  će sa bendom izvesti neke od najpoznatijih džez standarda.

Ova dama koja je nekada važila za najperspektivniji ženski glas sa ovih prostora, a danas sa ponosom nosi titilu legende beogradskih džez klubova, celoga života želela je samo najbolje za svoje najmilije, a sebe je stavljala u drugi plan. Kada je prvi put osetila čari majčinske ljubavi, shvatila je da ništa ne može da zameni taj osećaj pa je uprkos uspešnoj karijeri, odlučila je da prioritet u njenom životu bude njeno dvoje dece. 

Evo samo nekih  detalja iz života jedne od najvećih džez legendi: muziciranje sa džez orkestrom Djuka Elingtona, džeziranje sa Čikom Korijom, ponuda Džozefine Bejker da se pridruži njenoj trupi, kao i Liz Mičel, članice čuvene grupe Boni M, da bude pevačica u bendu koji je obeležio svetsku muzičku scenu sedamdesetih... i kompliment Arete Frenklin, koja joj je posle jednog nastupa u Nemačkoj prišla s pitanjem: "Gde ste naučili tako dobro da pevate klasičan američki džez?"

Koncert u Domu Omladine počinje u 13h (subota, 1.jun) a ulaz je slobodan. Koncert je deo ciklusa Džez za DŽ.

Ostavi
komentar