Naša preporuka

28.03.2014.

Nacionalni balet Španije večeras u Sava Centru Nacionalni balet Španije
foto: PR Photo
Nacionalni balet Španije večeras u Sava Centru

Nacionalni balet Španije će po prvi put izaći pred domaću publiku i izvesti svoje fascinantne koreografije večeras, 28. marta u velikoj dvorani Sava Centra, sa početkom u 20 časova.

„Dolazimo prvi put u Beograd i veoma smo ponosni što ćemo nastupiti pred vašom publikom. Nadamo se da će publika uživati u našim dvema koreografijama flamenka  i španskog plesa“, kaže Antonio Naharo, direktor Nacionalnog baleta Španije i dodaje: „Za ansambl je uvek veliko uzbuđenje kada negde nastupamo prvi put i nadamo se da će naša umetnost i strast karakteristična za španski ples, rasplamsati emocije u srpskoj publici.“

Španci će večeras izvesti dva od svojih najboljih dela – „Grito“ i „Seviljsku svitu“. Nacionalni balet u Beograd je stigao u punom sastavu – 70 ljudi, među kojima je 50 plesača i 10 muzičara. Oprema za spektakl koji izvode stigla je u dva kamiona, puna tehnike i scenskih kostima, sa 300 pari specijalnih flamenko cipela, a doneli su i poseban pod kojim će scena dvorane u Sava Centru biti pokrivena, kako bi lupkanje potpetica "bajlaoresa" odjekivalo.

Ulaznice za ovaj plesni spektakl su u prodaji preko Eventim mreže i na blagajni Sava Centra po cenama od 2.300, 3.400 i 4.600 dinara.

Ostavi
komentar