Naša preporuka

06.05.2016.

Na piću sa Vojkanom Bećirom
foto: Marko Vuleta-Đukanov
Na piću sa Vojkanom Bećirom

#kolumnapetkom

Nakon veoma mračne sedmice, pred nama je muzički bogat period.
O svemu tome piše, u svojoj novoj kolumni, Vojkan Bećir. 

Kao i svakog petka, prenosimo vam uvodne pasuse,
a ostatak pročitajte na Digster.rs!

 

Ne volim nedelju, ne volim praznike. Ni državne, kamoli one druge. Kišu volim kad padne, ali ne i kada pada. Zamislite kako mi je bilo u nedelju, na dupli praznik, po onoj kiši. Dok sam se vraćao iz omiljenog kluba u kojem su mi izgubili jaknu. Na garderobi je izgubili, nisam ja kriv. A u jakni slušalice. Tvitovao sam u nedelju nešto o mostovima, malo me sramota sad kad sam dobro.

Nabrojao sam ih nekoliko, ali trudim se da ne budem osoba sa fokusom na stvari koje ne volim. Učila me Jadranka Stojaković – “Ako me ikada nadjes u nekoj stvari, u zvuku, neću ti se javiti, neću ti pružiti ruku. Ako me ikad poželiš, na jastuku novoga jutra, ja jučer više nemam, sve je za mene sutra.”

 

Pišem ovo na izmau petog maja. Za samo nekoliko minuta, biće petak. Ne slavi se samo vikend. Globalno je dogovoreno da to bude dan za nova muzička izdanja. Zato se radujem svakom. Moram da završim tekst pre nego se bacim na preslušavanja.

 

Pita me Marko (koji mi je poklonio prethodna dva kavera za kolumne o Prince-u i Beyonce) šta mi je tema ove nedelje. U tom trenutku odgovaram Sanji zašto nije opcija da idem na Ten Walls. Pričam sa Moranom o tome kako slušam Peperse koje nije producirao Rubin i čekam album koji jeste. Svakog trenutka bi trebalo da se pojavi novi Justin Timberlake singl, njegova poslednja pop pesma pre nego se otisne u kantri. Drake album je baš velika stvar, i to bi valjalo pomenuti. ANOHNI album je jedan od najvažnijih 2016te, takođe zakazan za ovaj 6. maj.

Hteo sam da razgovaramo o Radiohead jer je “Burn The With” pesma koja mi je bila potrebna. Hteo sam da razgovaram o Jadranki Stojaković. Trebalo bi da odaberem temu. Ma, svašta bi trebalo, ali samo jedno se mora – da se sedne na pivo sa drugarima. Zato ću da otvorim jedno i drugarski vam kažem o svemu po malo.

 

Za ostatak kolumne idite na Digster.rs klikom ovde

Ostavi
komentar

Povezano