Naša preporuka

01.11.2018.

MjuzNews Intervju: Knower
foto: Youtube screenshot
MjuzNews Intervju: Knower

Pred koncert u Bitefartcafeu

Ukoliko ste u toku sa aktuelnom muzičkom scenom Los Anđelesa, verovatno ste čuli za Knower. Luis Koul i Dženeviv Artadi su duo iz LA-a koji su iznedrili ogromnu fan bazu širom sveta zabavljajući svojom ludom, kul muzikom i fascinantnim spotovima. Oni stižu 4. novembra u Beograd, kako bi održali koncert u klubu Bitefartcafe, u okviru Musicology Barcaffe Sessions.
 
Oni su majstori u spajanji i mešanju žanrova i stilova, a šetaju od naprednog popa, preko fanka i elektronike do džeza i nazad. 
 
Dženeviv je pevačica, a Luis je bubnjar i skoro sve ostalo, iako su oboje poznati po zavidnim muzičkim sposobnostima. Privukli su pažnju mnogih umetnika, kao što su Snarki Papi ili Kvinsi Džons i sigurni smo da im tek predstoji blistava karijera. U Beograd stižu sa petočlanim bendom.
 
Popričali smo sa njima i postavili im par pitanja o predstojećim nastupima i njihovoj muzici.
 
Zdravo društvo! Dobro došli u Srbiju! Da li vam je ovo prvi put kod nas? Kakva su vam očekivanja? 
 
Luis Koul: Jeste! Budite nežni sa nama! 
 
Dženeniv: Hvala, jeste! Mnogo nam je drago što stižemo. Čula sam da ljudi u Srbiji vole da se provode čitavu noć! Mislim da je potpuno realno da očekujemo ludu žurku? 
 
Bili ste na turneji sa Red Hot Chili Peppers, je l da? Da li se sećate nekih zanimljivih događaja?
 
Luis Koul: Da, ta turneja mi je došla kao poručena, jer sam u tom trenutku izdao svoj Bank Acount. (smeh). Sećam se da sam u nekom momentu bacao povrće u publiku i da se neko naljutio.  
 
Dženeniv: Bend se družio sa nama pre izlaska na binu  stvarno su  svi jako kul! To mi je bio prvi put da sviram pred 40000 ljudi. 
 
Luise, pročitali smo da si bio opsednut muzikom Džejms Brauna. Da li je to uticalo na kreativni proces?
 
Luis Koul: Mogu slobodno da kažem da je Braun bio moj prvi učitelj muzike. Naučio me je kako da sviram bas linije i da smislim kako da kul delovi dobro rade zajedno u nekoj pesmi. Nekada sam slušao njegovu muziku opušteno, bez opterećenja, a nekada sam je analizirao do najsitnijih detalja i bio potpuno fasciniran njegovim idejama i realizacijom. Uticao je mnogo na mene, ali mislim da to ne može da se direktno čuje u mojoj muzici.
 
Svirali ste obrade pesama Majkla Džeksona u dnevnoj sobi Kvinski Džonsa. Kakvo je to iskustvo bilo? 
 
Dženeniv: Rekao mi je da hodam kao njegova ćerka i baš mu se svideo naš vajb! Oduševila sam se kad sam videla njegovu prvu zlatnu ploču za pesmu It’s my party.
 
Luis Koul: Kvinsi se baš dobro zabavljao i jeo gvakamole. Malo smo se brinuli kakva će biti njegova reakcija na naše izvrnute obrate Majklovih pesama, ali na kraju nam je rekao da je to što radimo upravo ono što njega pokreće. Pravljenje potpuno novih proizvoda od starih ideja. 
 
Kako izgleda Koul – Artadi keativni process?
 
Luis Koul: Izgleda kao telo delfina sa ljudskim nogama, glavom majmuna i repom škampa. Ali, on zapravo stalno menja oblik. Uskoro ćemo opet početi da radimo na novim stvarima, pa ko zna kako će naše čudovište tada izgledati. 
 
Kako biste pozvali svoje fanove na koncert u Beogradu?
 
Dženeviv: Dođite na naš koncert, volimo vas!
Louis: Potrudićemo se da vam pružimo najbolje iskustvo!
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano