Naša preporuka

19.01.2016.

Miloš Karadaglić izbacio album sa obradama pesama Beatlesa Miloš Karadaglić
foto: Detalj sa omota albuma “Blackbird: The Beatles Album“
Miloš Karadaglić izbacio album sa obradama pesama Beatlesa

Još jedan poduhvat genijalnog gitariste iz Crne Gore

Nagrađivani, svetski poznati gitarista, Miloš Karadaglić, predstavlja svoje četvrto studijsko izdanje “Blackbird: The Beatles Album“.

Nakon tri uspešna albuma u kojima je glavni fokus bio na klasičnom zvuku gitare, Miloš Karadaglić predstavlja novi album, obrade The Beatles pesama u potpuno novom aranžmanu, na kom je sarađivao sa etabliranim jazz, soul, word music i pop muzičarima kao što su: Gregory Porter, Tori Amos, Anoushka Shankar, Sergio Assad i Steven Isserlis.

Na albumu se nalaze poznate The Beatles pesme: “Blackbird“, “Come Together“, “While My Guitar Gently Weeps“, “Eleanor Rigby“, “Fool on the Hill”, ali i “Let It Be” koju je snimio u saradnji sa Gregory Porterom koji je prošle godine u julu gostovao u Beogradu na Musicology festival.

Miloš Karadaglić je novi album snimao u legendarnom Studio 2 Abbey Road studiju, u kom su i sami Beatlesi snimili gotove sve svoje albume – čak su korišćeni i autentični mikrofoni (isti oni koje su koristili članovi benda The Beatles).

"Blackbird: The Beatles Album" je u Srbiji i Crnoj Gori dostupan za streaming i digitalni download putem servisa Deezer i Google Play klik OVDE.

Preslušajte ovo izdanje preko webplayer-a:

Ostavi
komentar

Povezano