Naša preporuka

24.11.2017.

Luke Black obradio kineski klasik Olive Tree
Luke Black obradio kineski klasik Olive Tree

Uz pomoć Emike i Venze

Nakon uspešnih singlova Demons i Walpurgis Night, srpski pevač, tekstopisac i producent, Luke Black se vratio novim singlom Olive Tree u kom napokon peva i na srpskom jeziku!
 
Inspirisan turnejom po Kini 2016. godine, snimio je obradu kineskog klasika iz 1979. jer ga je privukla fascinantna priča koja se iza te pesme nalazi. Olive Tree govori o malom magarcu, na koga je autor teksta, Sanmao, naišao dok je bio u Španiji. Pesma je nakon toga prevedena na mandarinski, i napravljena je adaptacija, koju je izvela tajvanska umetnica Chyi Yu. Luke Black, nakon tridesetosam godina, pesmi je udahnuo futuristički pop zvuk.
  
U saradnji sa umetnicima kao što su Venza (na čijoj numeri Seek & Hide je Luke pevao), koji  je radio dodatnu produkciju pesme i Emika, koja je radila finalni miks i master, Luke Black je stvorio obradu, koja je u potpunosti jedinstvena, i komplementarna njegovoj umetničkoj ličnosti. Ova obrada sadrži delove na engleskom i, po prvi put u njegovoj karijeri, deo na srpskom!
 
Koristi sumorna osećanja i pretvara ih u moćnu simfoniju, koja je istovremeno slavljenička i melanholična. Odluka da se snimi i srpski deo pesme je bila krajnje očekivan, i trud se isplatio. Luke je iskoristio melodičnost srpskog jezika, i još jednom pokazao svoj talenat.
 
Olive Tree je premijerno izveden uživo u Ljubljani, oktobra 2017. godine, i nakon toga na Beogradskoj nedelji mode prošlog meseca. Prethodne godine, Luke Black je imao niz rasprodatih nastupa u Kini - tačnije u Pekingu, Šangaju i Gvangžou. Nastupio je i u poznatom berlinskom klubu Berghain, na reviji modne dizajnerke Ivane Pilje.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano