Naša preporuka

09.09.2013.

KST: EKV i Haustor veče u sredu 11. septembra KST
foto: Jovana Rodić
KST: EKV i Haustor veče u sredu 11. septembra

Mnogi će se složiti da su EKV i Haustor jedni od najboljih bendova koje je domaća (Ex Yu) scena imala a njihovi hitovi su i danas, godinama nakon što su prestali da postoje, aktuelni i voljeni od strane najšire publike. Zato ne treba da nas čudi što su ljudi iz KST-a jedno još veče posvetili upravo njihovoj muzici.U sredu, 11. septembra, DJ Junior će nas vratiti u doba kada su ova dva benda harala muzičkom scenom.

Prvobitno nazvan Katarina II, Ekatarina Velika ili EKV, nastala je 1982. godine a bend su činili Milan Mladenović (vokal i gitara), Margita Stefanović (klavijature) i Bojan Pečar (bas gitara) dok su ostali članovi (a bilo ih je dosta) dolazili i odlazili. Tokom 12 godina rada izdali su 7 studijskih albuma i postali jedan od najuticajnijih domaćih bendova svih vremena. Nažalost, 1994. godine Milan Mladenović umire u 36-oj godini od raka pankreasa, nakon čega je bend prestao da postoji. Bojan Pečar je četiri godine kasnije umro od srčanog udara a Margita nas je napustila 18. septembra 2002. godine. Njihovi hitovi „Par godina za nas“„Krug“„Ti si sav moj bol“, „Vrt“ i „Grad“ ostali su upamćeni do današnjeg dana kao neka od najboljih ostvarenja moderne punk – rock scene u Beogradu ikada.

Haustor je formiran u Zagrebu, 3 godine ranije, 1979., činili su ga Darko Rundek, Ozren Štiglić i Srđan Sacher a bend je bio i ostao jedan od najznačajnijih i najuticajnijih bendova tzv. novog talasa. Na njihov specifični reggae – punk zvuk najviše je uticala karipska muzika a već sa prvim albumom koji je pod nazivom "Haustor" izašao 1981. godine postigli su ogroman uspeh dok je pesma „Moja prva ljubav“ postala mega hit. Bend je do 1990. godine, kada prestaje sa radom, izbacio 4 studijska albuma, 4 kompilacije i jedan LIVE a frontmen Darko Rundek je 1995. godine nastavio sa radom kao solista i aktivan je danas.

Party kreće u 23h.

 

Ostavi
komentar

Povezano