Naša preporuka

05.09.2022.

Kontakt Session predstavlja više manje zauvijek festival pop muzike
Kontakt Session predstavlja više manje zauvijek festival pop muzike

24. septembra u Dragstoru

Ove godine lejbl više manje zauvijek slavi 5 godina rada! Od prvog izdanja s početka 2017. godine pa sve do danas objavili su preko 70 izdanja i trenutno u katalogu broje ukupno 26 bendova.
 
Nakon uspješnog prvog izdanja festivala, tu je drugi više manje zauvijek festival pop muzike! U saradnji s Kontaktom, festival će se održati u subotu 24. 9. 2022. u beogradskom klubu Drugstore. Slavljenička postava je udarna i čine ju redom:
 
 
 
S nebrojenim promjenama u postavi benda, najnoviji Crvi vraćaju se na pozornice. Nakon hvaljenog debitantskog albuma "Piše nam se dobro", bend nastavlja da evoluira u svakom pogledu, kroz pesme provlače motive i iskustva iz života, okoline i društva.
 
Muzički, na drugom albumu Šta si to uradio? Crvi više eksperimentišu i čvrstu rock formu začinjavaju disonantnim noise i art-rock elementima. S obzirom na sve, ovo je možda i posljednji nastup grupe Crvi pod ovim nazivom, a što budućnost nosi - to niko ne može da predvidi.
 
 
 
 
 
Dolores je ženski pop duo koji čine Ana Srećković i Marija Vukčević, filologinje po struci, muzičarke iz strasti. Projekt nastaje u prvoj polovini 2020. godine, kao sredstvo kreativnog izražavanja u toku pandemijskih i restriktivnih mera. Svoj definisan i konačan oblik poprima kroz saradnju s jednim od najtalentovanijih mladih producenata naših prostora, Petrom Wagnerom, poznatijim kao Fantom.  Do sada je duo Dolores objavio samo jedan singl, ali za ovu priliku ima spremno nekoliko hitova koje ćete moći slušati moguće i prije samog festivala.
 
 
 
 
 
Logička Greška bend je iz Beograda osnovan krajem 2017. godine, a čine ga Matija Savković na vokalu i ritam gitari, Lazar Prendović na bubnjevima i vokalu, Ana Perišić na solo gitari te Marko Tomić na bas gitari. Od svega najviše vole fuzije šarenih rifova, pomahnitalih ritmova i pijanu poezije. Svako od članova doprinosi delom vlastitog ludila, a končan rezultat je gozba puna buke, znoja i smeha. 
 
 
 
 
 
Niko Nikolić muzičar je iz Trstenika koji poslednjih nekoliko godina živi i radi u Beogradu. “Drugo mesto” njegov je debitantski album, kojeg prožimaju elementi nostalgije, samoće i dnevnog eskapizma upakovani u aranžmane dominantnih folk gitara, pitkih klavijatura i ekspresivnih melodija. 
 
Drugo mesto želja je za bivanjem na nekoj drugoj geografskoj lokaciji, kao i nezadovoljstvo trenutnom situacijom, preispitivanje vezanosti za dom, a također i lažna skromnost potrebe biti prvim u nečemu. Neke nove pjesme već su vani, a koliko znamo, trenutno priprema i drugi album.
 
 
 
 
 
Otkako se na sceni pojavio s debitantskim singlom "Guska u magli" a nešto malo kasnije i EPom naslova Deguté, Peki Pele postaje crème de la crème, best of the best, najbolje od najboljeg što savremena disko pop scena nudi. Deguté svoju vrednost nosi u optimističnom, radosnom pogledu na život, iako uključuje litre i litre lepljivog znoja.
 
Tematski se Deguté na površini može činiti čudnim, no zapravo se u svodi na ljubav – prema sebi, drugima i životu. Deguté je jednostavna mantra veličanja malih stvari poput plesanja i cjelodnevnog kafenisanja.
 
 
 
 
 
Rogi čuje muziku u svemu, svira više instrumenata, a snima, aranžira i producira uglavnom sam. Pesme i kompozicije slaže u slojevima od kojih svaki ima svoju svrhu, te neprestano uči i istražuje nove mogućnosti i kombinacije ritma, harmonija i boja. Njegov je stil šaren i raznovrstan kao i njegov ukus, ali to su uglavnom pop kompozicije, u koje nerijetko utkiva elemente jazz, soul i funk žanrova.
 
Debitantski U međuvremenu skriveni je dragulj savremene muzičke scene zemalja koje nastanjuju narodi Južnih Slavena, a drugi studijski album Tu potvrđuje njegovu nostalgiju za proteklim vremenima u pogledu stilskih odrednica. Na albumu Tu prisutne su kompleksnije harmonije, kao i samba, afrobeat pa čak i bossa nova ritmovi, savremeno i vešto aranžirani u formu zaokružene celine koja nikog ne ostavlja ravnodušnim. 
 
 
 
 
 
Tihi Talas čine Teodora Tasić i Tijana Bekčić, koje žive i stvaraju u Beogradu. Muzika ih interesira od najranije dobi, pa tako Tijana trenutno studira dizajn zvuka i muzičku produkciju, svira gitaru i klavir te komponira, dok Teodora piše pjesme, svira klavir i pjeva. Svoju suradnju započinju sredinom 2021. godine kada shvaćaju da im se muzički ukusi i energije potpuno podudaraju, te da je nužno da zajedno naprave pjesme za debitantski EP naslovljen "Mikrokosmosi".
 
EP ubrzo završavaju u Tijaninom kućnom studiju redoslijedom kojim su pjesme i nastajale. Inspirirane synth-, dream- i brit-pop žanrovima te vizualnim referencama dugometražnog filma "Melancholia" Larsa von Triera, njihova želja i vizija pjesama za EP bili su sanjivi, kozmički sintesajzerski zvukovi i atmosfera koja kod slušatelja izaziva sladak osjećaj melankolije. Naslov "Mikrokosmosi" EP je dobio po Teodorinoj prvoj pjesmi, nastaloj na mobilnom telefonu, a za koju je tekst napisao Miljan Janićijević.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano