Naša preporuka

25.03.2016.

Striming je budućnost, kakva je budućnost striminga Vojkan Bećir
foto: @vojislavzapravo
Striming je budućnost, kakva je budućnost striminga

#VojkanBećir #KOLUMNApetkom

Svakog petka, MjuzNews i Digster.rs vam udruženim snagama predstavljaju kolumnu Vojkana Bećira - radijskog voditelja, muzičkog kritičara, klupskog promotera... 

 

Kako slušamo muziku diktira i koju muziku slušamo. Top liste su se promenile od kada postoji opcija da sami pravimo redosled pesama na albumu. To je ono što je CD doneo. Prenosivost muzike videli smo koliko je značajna još kada smo sa ploča prešli na kasete. Kasnije, mp3 format doneo je nove inovacije, a broadband internet, iako nije zvanični muzički format, doneo je nešto sasvim novo.

 

Mnogo se priča o strimingu. Kako i ne. Prošle godine, prvi put se dogodilo da je najveći prihod u Americi upravo stigao od pozajmljivanja muzike, a ne posedovanja.

Jedan od najvećih albuma ove godine (T.L.O.P.) uopšte nema fizičko izdanje. Iako pišem ovo u zemlji gde se više psuje kablovski operater nego priča o plejlistama na Deezeru, pitanje je trenutka kada će se stvari promeniti.

Svakodnevno se povećava broj korisnika tog servisa koji je kod nas najpouzdanija legalna opcija. Većina njih dobilo je Deezer kroz Telenor pakete, ali ima i onih koji su shvatili da je Deezer potupno nezavistan i da ga možete koristiti bilo da ste 060, 061, 2-3-4 ili 065. Možete muziku slušati i na webu, možete je strimovati i besplatno, uz po koju reklamu.

 

Striming nije bauk. Cecina pesma “Da raskinem sa njom” ima skoro 21 milion pregleda na Youtube-u. Duet Ace Lukasa i Ivane Selakov bliži se pedesetom milionu.

 

Ostatak kolumne pročitajte na Digster.rs

Ostavi
komentar

Povezano