Naša preporuka

19.12.2016.

Kad portal o muzici preporučuje seriju The OA
foto: Youtube screenshot
Kad portal o muzici preporučuje seriju

Bez spojlera o The OA

Slogan kampanje kojom se (ne) promoviše serija The OA je Trust the unknown! Glumci nisu davali intervjue i nije se išlo sa puno trejlera, odnosno promotivnih slika. Trejler ipak postoji, ali vam predlažemo da ga izbegnete. Da bismo vas ipak nekako ubedili da svoje dragoceno vreme odvojite za novo Netflixovo čedo, reći ćemo vam nešto o ljudima koji su uključeni u projekat. 
 
Za početak, podsetićemo vas da je Netflix proizveo neke od najboljih serija poslednjih godina i potpuno revolucionizovao ne samo način na koji gledamo televiziju, već i format serija, pa tako i njihov sadržaj. Od uspešnih izdanja, pomenućemo Sense8 i Stranger Things, što će vam nakon gledanja The OA možda bit jasno zbog čega. 
 
Tvorci serije su Zal Batmanglij i Brit Marling koja je i glavna glumica, dok je Zal takođe i režirao. Zajedno su ranije radili na priznatim naslovima The East i The Sound of My Voice. Jedan od izvršnih producenata je Brad Pitt sa ostatkom svog tima iz agencije Plan B, a među glumcima je pevačica Sharon Van Etten kojom opravdavamo ovaj post o seriji na muzičkom portalu. 
 
Sharon je američka kantautorka koja snima od 2009. godine.  Nakon Because I Was in Love usledio je album epic nešto punijeg zvuka, pa za Jagjaguwar izdaje album Tramp koji je producirao Aaron Dessner (The National). Tu se dešava njen definitivni proboj, pa sa sledećim izdanjima Are We There i I Don't Want to Let You Down prolazi lagodno. 
 
Prva pesma sa prvog albuma I Wish I Knew iskorišćena je u seriji The OA za koju kažu da je spiritualni triler. Mi ćemo vam reći da ne odustanete ukoliko vam se njen početak učini sporim. Prva epizoda sa razlogom traje 70 minuta! 
 
 
Osim Van Etten, u seriji u više navrata muzika ima ključnu ulogu, a upotreba pesama je retka, no efektna. Jedna od upečatljivijih scena je na pesmu muzičkog projekta Majical Cloudz sa kojom možete da se upoznate već sada. 
 
 
The OA je sedmočasovni spektakl. Strimujte na Netflixu ili skinite sa torenta, ali nam dojavite utiske da znamo da li da vam preporučujemo serije i dalje! 
 
Ostavi
komentar

Povezano