Naša preporuka

19.08.2013.

Justin Bieber - Prvi deo Justin Bieber
foto: www.universalmusic.rs
Justin Bieber - Prvi deo

Kako je započela era "biberomanije"...

Danas je on megazvezda, za kojim se diže prašina gde god da se pojavi! Bilo da se radi o pesmama, nastupima, privatnom životu – Bieber nikoga ne ostavlja ravnodušnim, i vrlo retko se može naći neko ko ima indiferentan stav – ili ga vole ili ne! Ali, pre nego što dođemo do aktulenih dešavanja u životu ovog mladog Kanađanina, vratićemo se u (ne tako daleku) prošlost, da vidimo kako je sve počelo.

Justin je rođen 1994. godine u Londonu, ali ne onom britanskom, već u Ontariju, u Kanadi. Njegova majka Patricia Mallette je imala samo 17 godina kada je zatrudnela, i za Justin-ovog oca se nikada nije udala, ali su bili u veoma dobrim odnosima, prvenstveno zbog deteta koje će odgajati. Iako su je svi nagovarali da abortira, Patricia nije poslušala, pa je Justin-a odgajala kao samohrana majka, radeći slabo plaćene kancelarijske poslove. Justin je išao u katoličku školu, i bio zainteresovan za hokej, fudbal i šah, ali se istovremeno zainteresovao i za muziku!

Na jednom lokalnom takmičenju 2007. godine, Justin je pevao pesmu „So Sick“ od Ne Yo-a, i tom prilikom osvojio drugo mesto. Njegova majka je postavila snimak na YouTube, kako bi ga pogledali članovi porodice i prijatelji, ali je Justin nastavio da snima i kači muzičke klipove na sajt – uglavnom obrade R'n'B hitova – i njegov kanal je postajao sve popularniji, a on je vremenom naučio da svira klavir, gitaru, bubnjeve i trubu!

Scooter Braun, lovac na talente, koji je tražio po YouTube-u iste, sasvim slučajno je naišao na Justin-ove snimke! On ih momentalno kontaktirao, ali Justin-ova majka nije bila oduševljena, zato što je Braun jevrejske veroispovesti (?!). Ipak posle ohrabrivanja koje je dobila od strane svoje crkve, Patricia je dozvolila da Justin ode sa Braun-om u Atlantu (Džordžija) kako bi napravio prve demo snimke. Kada je stigao u Atlantu, Justin je odmah potpisao ugovor sa izdavačkom kućom RBMG, koja je u suvlasništvu Braun-a i čuvenog Usher-a! Priča se takođe da je Justin Timberlake bio zainteresovan za ovog momka i lansiranje njegove karijere, ali je Usher ipak bio brži. Sledeći korak je bio kontaktiranje L.A. Reid-a, koji ima status Boga među producentima, i koga svi znamo kao sudiju iz takmičenja „American Idol“ i „X Factor“, i Justin i njegova majka se sele u Atlantu, nadajući se napretku njegove muzičke karijere!

Ovde se završava I deo Biber trilogije, čitajte nas i sutra kada vas očekujemo sa nastvakom priče o ovom neverovatnom momku...

CD je danas osvojila Aleksandra S. Ne očajavajte - sutra imamo još jedan poklon za vas :-)

Ostavi
komentar

Povezano