Naša preporuka

20.08.2013.

Justin Bieber - Drugi deo Justin Bieber
foto: www.universalmusic.rs
Justin Bieber - Drugi deo

Nastavak priče o kanadskoj mega zvezdi

U prošlom tekstu koji smo objavili, osvrnuli smo se na Justin-ovo detinjstvo i ulazak u svet muzičke industrije. U drugom delu Biber-sage, bavimo se njegovim muzičkom karijerom – belieberi, vežite se, krećemo!

Debitantski Justin-ov singl zove se „One Time“, koji je izbačen dok je Justin i dalje radio na svom albumu prvencu. Singl je dat radio stanicama, i samo posle nedelju dana slušanja, našao se na 12. mestu liste Canadaian Hot 100 i na 17. mestu liste Billboard Hot 100! Justin-ov debitantski mini album, takozvani EP nazvan My World, izašao je ubrzo, i drugi singl sa albuma One Less Lonely Girl“, kao i dva promo singla „Love Me“ i „Favorite Girl“ su se našli među prvih 40 na Billboard Hot 100, a sam album je dobio platinumski status u SAD, i dupli platinumski status u Kanadi i Velikoj Britaniji! Kako bi što bolje promovisao album, Bieber je nastupao live na mnogim manifestacijama, a na Božić i pred američkim predsednikom Obamom, izvodeći pesmu Stevie-a Wonder-a „Someday At Christmas“.

Svoj prvi studijski album pod nazivom „My World 2.0“ Bieber je izbacio u martu 2010. godine mada je singl „Baby“ feat. Ludacris, izbačen malo ranije, kao najava za album, i postao internacionalni hit! Drugi singl „Somebody To Love“ je takođe bio hit, a urađen je i remiks, zajedno sa njegovim mentorom Usher-om! Album je postigao ogroman uspeh, i našao se na prvom mestu liste U.S. Billboard 200, čineći ga najmlađim izvođačem kome je to pošlo za rukom, posle Stevie-a Wonder-a! Justin je krenuo i na turneju u junu iste godine, a mesec kasnije je proglašen za zvezdu koja je natraženija na internetu! Njegov spot „Baby“ je po gledanosti prestigao i Gagin „Bad Romance“, ali istovremeno bio spot sa najviše dislajkova na YouTube-u!

Novi album je počeo da snima u julu 2010. i kao svaki tinejdžer kome glas mutira, imao je problema, jer kako je sam izjavio, nije mogao više da otpeva neke od visokih nota, pa je zato i potražio pomoć vokalnih pedagoga. Iste godine je učestvovao kao glumac u seriji CSI: Las Vegas, a objavio je i album akustičnih verzija pod nazivom „My World Acoustic“. U februaru naredne godine izašao je polu biografski, polu koncertni film pod nazivom „Justin Bieber: Never Say Never“ – i na dan premijere zaradio oko 12,4 miliona dolara, a ukupno je inkasirano blizu 100 miliona dolara, što je verovatno i bio razlog zbog čega ga je Forbes stavio na drugo mesto najplaćenijih zvezda ispod 30 godina!

U novembru 2011. Justin izbacuje svoj drugi studijski album naziva „Under The Mistletoe“, koji se takođe našao na prvom mestu Billboard 200, a u prvoj nedelji od dana izlaska, prodat u preko 210 hiljada primeraka!

Ovde se završava drugi deo priče, ali ne brinite, nije još kraj, tek smo se zahuktali! Vidimo se uskoro!

CD je osvojila Jelena M. koju smo mailom obavestili  tome. Sutra, uz treći deo teksta o Justin-u, delimo još jedan CD!

Ostavi
komentar

Povezano