Naša preporuka

23.09.2013.

Igre i zvuci Balkana premijerno 26.10. u Sava Centru Una Saga Serbica
foto: Nikola Nikolić
Igre i zvuci Balkana premijerno 26.10. u Sava Centru

Una Saga Serbica

Da se tradicija može negovati i čuvati na moderan način dokazali su mladi umetnici okupljeni oko nesvakidašnjeg projekta koji će ovih dana premijerno biti predstavljen domaćoj publici. Etno-plesačka trupa pod nazivom Una Saga Serbica okuplja 40 mladih, talentovanih plesača i umetnika, među kojima su i plesači Narodnog pozorišta, baletske škole "Lujo Davičo", kao i brojnih svetski priznatih plesnih škola. Muzičko-vizuelni spektakl „Igre i zvuci Balkana", koji će biti premijerno izveden 26. oktobra 2013. godine u Sava Centru, baziran je na modernizaciji izvornih igara, etno muzike i vizuelnoj estetici sa ciljem da oživi, neguje i promoviše autentično nasleđe narodnih igara iz različitih delova Balkana. 

U cilju podizanja kulturne svesti u zemlji i poboljšanja položaja naše kulture u svetu, autori projekta primenjuju modernu vizuelnu tehnologiju u svrhu predstavljanja tradicionalnog etno identiteta Balkana, želeći da pokažu da ovde ima mnogo mladih, talentovanih i obrazovanih ljudi koji su spremni da na jedinstven i moderan način predstave naše kulturno nasleđe. Ovaj projekat sa prvacima nacionalnog baleta Bojanom Žegarac, Sanjom Ninković, Milanom Rusomi Igorom Pastorom kao solistima, ostaće trajna vrednost u domenu kulture Republike Srbije.

Reditelj projekta je Boško Đorđević, kompozitor je Slobodan Marković, dok se kao koreografi potpisuju Ana Krstić, Mirko Knežević, Svetozar Krstić i Nebojša Gromilić, a asistent koreografa je Elena Gromilić.

Karte su u prodaji po cenama od 800, 1000 i 1200 RSD mogu se kupiti na biletarnici Sava Centra.

Ostavi
komentar

Povezano