Naša preporuka

13.03.2014.

Hit mjuzikl Jadnici ponovo na sceni Madlenianuma Jadnici, obnova
foto: Madlenianum PR Photo
Hit mjuzikl Jadnici ponovo na sceni Madlenianuma

Premijerna obnova 15. marta

Mjuzikl Jadnici, autora Alena Bublila i Klod-Mišel Šenberga je u Madlenianumu premijerno postavljen, 2007. godine, igran je do 2011, a predstavu je za to vreme videlo preko 27.000 posetilaca! Nakon kraće pauze Jadnici se, na radost ansambla i brojne publike, vraćaju na scenu a prva obnovljena predstava biće prikazana u subotu 15. marta.

Izazovan za izvođače i autorski tim, privlačan za publiku, mjuzikl Jadnici je hit u celom svetu od svoje prve postavke u Londonu 1985. Jadnici su najdugovečniji mjuzikl na svetu koji je do sada videlo preko 65 miliona ljudi u 42 zemlje!

U revolucionarnom ambijentu Pariza, na sceni Madlenianuma  2007. godine  vijorila  se Francuska zastava, a impozantan izvođački ansambl je u autentičnim kostimima i scenografiji preneo francuski duh, uz veliki emocionalni naboj kakav i zaslužuje delo takvog formata. Ova, pre svega, romantično – tragična priča odigrava se u burno vreme francuske istorije i prati život Žan Valžana, čoveka koji je osuđen na 19 godina prinudnog rada zato što je ukrao veknu hleba da bi ishranio svoju porodicu. Valžan biva pušten na uslovnu slobodu, ali ga neumorno tokom godina goni mračni inspektor Žaver...

Režija osvedočenog majstora mjuzikla, Nebojše Bradića, koji potpisuje režiju još jednog velikog hita – mjuzikla Rebeka, ocenjena je kao jedna od najboljih postavki Jadnika.  Vrhunsku ekipu glumaca predvode Nebojša Dugalić, Dejan Lutkić, Katarina Gojković, Ivan Bosiljčić i Branislava Podrumac a horski ansambl broji još 24 ljudi!

Vidimo se!

Ostavi
komentar

Povezano