Naša preporuka

14.03.2019.

HiddenBg dovodi Mount Kimbie u Beograd!
HiddenBg dovodi Mount Kimbie u Beograd!

Plus još jedna odlična žurka pre toga!

Gradski kolektiv HiddenBg i party mašina Blender ovog leta u Beograd dovode duo za kojim izgara čitava njegova generacija! Reč je o ljudima koji su drastično promenili elektronsku muziku, direktno odgovornima za novi talas dabstepa krajem dvehiljaditih, koji je nakon toga doživeo i prodor u pop kulturu. 
 
Mount Kimbie je elekstronski muzički projekat koji čine Dominic Maker i Kai Campos. Uticaj njihovih prvih izdanja sa izdeljenim vokalima i eksperimentalnim rifovima još uvek odzvanja. Oni su postavili nova pravila debi EP-em, a ustoličili se kao pioniri novog pravca albumom Crooks & Lovers (2010) za prestižni Warp Records
 
Scenu su gradili saradnjama sa savremenicima kao što je James Blake, ali i remiksima za The xx i Foals
 
Njihov poslednji Love What Survives na listama je najboljih albuma 2017. godine, a sa njega se posebno izdvaja Blue Train Lines, pesma za koju je vokale uradio King Krule
 
Obrtali su pesme poznatih izvođača, ali takođe bili inspiracija za hit remikse tehno ikona kao što su Nina Kravitz, Marcel Dettmann, Gerd Janson ili Ellen Allien, što ih godinama unazad čini neizostavnim na najvećim klupskim i festivalskim žurkama. 
 
Nastupali su po celom svetu, a konačno prvi put dolaze u Srbiju u petak, 28. juna! Na Kalemegdan donose DJ set tokom kojeg će demonstrirati svoj dijapazon. Počastiće nas originalnom produkcijom, uticajima, ali i pravcima u kojima će se kretati oni, pa i sama muzika u budućnosti.
 
Za informacije o domaćoj podršci i cenama karata, pratite Facebook event: HiddenBg x Blender w./Mount Kimbie!
 
 
Pre toga, HiddenBg dovode i najbolje od lo-fi housa u kuću gde je sve počelo! Dolaze jedan njujorčanin i devojka iz Frankfurta.

U subotu, 13. aprila: HiddenBg w./No_4mat, LUZ1E, lelú! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano