Naša preporuka

05.12.2016.

ELEKTRANA predstavlja: Novembar 2016
foto: http://elektrana.net
ELEKTRANA predstavlja: Novembar 2016

Svakog prvog ponedeljka u mesecu, najbolje iz prethodnog

Hej ćao! Ja sam Ivana i deo sam kolektiva čija se baza formalno nalazi u Novom Sadu, ali nam polje delovanja obuhvata više muzičkih galaksija. Možda ste i čuli nešto o nama. Zovemo se Elektrana, imali smo onlajn radio, i stejdž na EXIT festivalu. Pravili smo i pravimo žurke, od Subotice do Niša, od Beograda, preko Novog Sada, do Rijeke. Edukujemo mlade da budu kreativni i stvaraju u više oblasti vezanih za internet, audio produkciju, nove medije. Jedna od reinkarnacija Elektranine egzistencije u ovom delu univerzuma je i mesečna Deezer lista koja postoji tačno godinu dana. Na nagovor Vojkana Bećira, prvi rođendan obeležavamo objavljivanjem liste u novom izdanju na portalu MjuzNjuz.
 
Elektranina lista favorita je rekapitulacija muzičkih izdanja iz prethodnog meseca koji su najbolje prijali našem uhu. 
 
Kao najveći favorit meseca novembra izdvaja se, očekivano, Soulwax. Ovom belgijskom dvojcu je dugo trebalo. Tačnije, prošlo je 11 (slovima: JEDANAEST !!!) godina od njihovog poslednjeg albuma Nite Versions. Iako nam tokom tih godina nisu uskraćivali audio zadovoljstva (jer, podsetimo, braća Dewaele su imali turneje kao 2ManyDJs, sarađivali su sa Jamesom Murphyem, objavili singl sa Chloë Sevigny pod nazivom Heaven Scent i producirali fenomenalni soundtrack za film Belgica, jedanest godina je ipak nečija čitava mladost i smatramo opravdanim da imamo veeeeeeeeeelika očekivanja. Svesni te činjenice, Soulwax prvu stvar sa novog albuma Transient Program For Drums And Machinery objavljuju na svom sajtu uz mogućnost besplatnog preuzimanja. Hvala, preuzećemo!
 
U slavu klupskog hedonizma, Ali X nam daruje Let’s Get Naked EP u izdanju čuvenog lejbla Turbo Recordings. Možda vam ime Ali X ne odjekuje na prvi pomen, ali u pitanju je čovek koji je zaslužan za taj blistavi trenutak u istoriji elektronske muzike kog se svi sećamo kao Azari & III. Da, da... Ali X nije niko drugi do Alphonse Lanza, poznatiji kao Alixander III. Let's Get Naked se nalazi na Elektraninoj listi novembarskih favorita, a nadam se da će biti i favorit na plejlistama lokalnih didžejeva. 
 
 
Još jedna stvar koju izdvajam sa ove liste je i francuski femenine pop-electronique duo pod nazivom ANDROMAKERS. Čine ga Nadège Teri i Lucille Hochet. Iako se prvi put susrećem s ovim duom, mala istraga rezultirala ja saznanjem da su ove dve devojke poznate na francuskoj andergraund sceni i da narednim albumom planiraju da ukažu na svoje prisustvo široj publici. Očekuje nas album sa jedanest pesama koji je planiran za početak sledeće godine, a Nadège i Lucille kažu da će insistirati na čvrstoj elektro bazi us dosta melodije. Poznanstvo sa ANDROMAKERS započinjemo istovremeno nežnim i temperamentnim singlom Everest
 
 
Na Elektraninoj novembarskoj listi favorita možete čuti još jedanaest pesama među kojima je i Lindstrom & Prins Thomas remiks pesme Nothing’s Real koju izvodi Shura, najnoviju kolaboraciju naše omiljene švedske sestre Robyn i producenta Mr. Tophat, kao i najsvežiju stvar sa novog Vitalikov albuma Voyager koji se očekuje sredinom januara. Sluti li Vitalic na electroclash revival? 
 
Čitamo se za mesec dana!
 
 
Ostavi
komentar

Povezano