Naša preporuka

06.04.2017.

ELEKTRANA predstavlja: Mart 2017
foto: Youtube screenshot
ELEKTRANA predstavlja: Mart 2017

Najbolje od elektropopa

Ivana Majkić iz elektrana kolektiva bira za čitaoce MjuzNewsa najbolje od elektropopa iz prethodnog meseca. 

 
U digitalnoj eri brzog skrola i nemerljive količine sadržaja, biti u korak sa muzičkim tendencijama predstavlja full time posao. Magazini, web portali, blogovi, dizeri, spotifaji, tajdali, epl mjuzici, gugl plejovi, saundklaudovi, bendkempovi...Samo probajte da ispratite sve i da vam nešto no promakne. Da, jedan audio jack nije dovoljan, a neki su i taj jedan proglasili suvišnim. Ni jedan par ušiju nije dovoljan! “Možda kad bi mi upravljanje vremenom bar malo bolje išlo nego upravljanje sopstvenim finansijama, pa preslušam sve što je ikad izašlo” - vrlo često sam nalazila sebe kako mi misli vođene nezajažljivim audio apetitom skreću u polje iracionalnog. Vremena nema dovoljno, a možda i nisam ni počela na vreme (Hint: Vaginal Speaker Lets Unborn Babies Listen To Music In Utero)... I tako ja shvatim, da pored toga što propuštam mnogo muzike, ujedno propuštam i da dozvolim da me muzika nahrani i zadovolji. A bez vode, vazduha i muzike ne može da se živi. 
 
Kao terapiju za ovaj problem, prepisala sam sebi ponovno uvođenje rituala slušanja muzike. I tako opet dolazimo do mog lošeg upravljanja finansijama, jer šta će mi bolje pomoći u ritualnom slušanju muzike nego novi gramofon. A gde je gramofon, tu je i vinil, odnosno Goldfrapp - Silver Eye Limited Clear Edition koji treba da stigne nekog od narednih par dana.
 
Elektraninu listu martovskih favorita započinjemo upravo pesmom Ocean sa gore pomenutog novog albuma čuvenog elektro dua Goldfrapp. Digitalna era i moj karakter od pudinga, krivi su za to što nisam sačekala vinilno izdanje, nego sam Silver Eye dosad preslušala više puta. Prvi utisak je da smo posle četiri godine dobili jedno sasvim solidno izdanje. Solidno u smislu da u kreativnom procesu nije falilo zanatske veštine. Međutim, delić praznine u opštem utisku stvara osećaj da je ovaj album nastao iz već eksploatisane ideje. Vama prepuštam donošenje konačne presude, jer ja čekam da stigne taj vinil, a znamo da i nedozvoljeni minus preko vinila zvuči kao pesma nimfi.
 
Na martovskoj listi pobrojana su najrelevantnija izdanja u elektrana relmu. Tu su Marnie koja prepoznatljivom Ladytron zvuku donosi dopustivu količinu popa sa pesmom Lost Maps, nova Feist koja je predugo nedostajala da bismo krili emocije, kao i novi Gorillaz, !!! (chk chk chk) i Charlie XCX sa novim EP-em na kom je ugostila ponovo živu Uffie
 
Vaš trenutni fokus preusmerila bih ipak na neke novitete. Na martovskoj listi čućete The Blaze, francuski tandem o kom ste mogli da čujete nešto više u nekom od prethodnih izdanja emisije POPactually na RadioAparatu i koji ćete, sigurna sam, želeti još mnogo puta da čujete nakon što izađe Teritory EP.
 
Upoznajte MAI LAN, francusko-vijetnamsku umetnicu koja se predstavlja novim izdanjem Vampire. MAI LAN je česta saradnica M83 i njen vokal čuli ste na četiri pesme njihovog poslednjeg albuma Junk. Zanimljivost u vezi sa njom je i da je jedan video na njenom debitantskom albumu iz 2012. godine režirao Adan Jodorowsky, čiji je otac čuveni Alejandro Jodorowsky. Spot za pesmu Les Huitres u režiji mlađeg Hodorovskog pogledajte u nastavku, a na martovskoj listi preslušajte Nail Polish.
 
 
Medju mnogim povratnicima ovog marta, našao se i belgijski bend SOLDOUT čiji album Forever možete preslušati u celosti na Deezeru, što vrlo rado preporučujem. Da biste se malo zaintrigirali, pogledajte video za Do It Again
 
 
Za otprilike četiri nedelje, čitamo se opet i to povodom aprilskih favorita. Razlog zbog kog ističem april je Record Store Day i sve muzičke poslastice koji taj dan donosi. U međuvremenu, ne odustajte od uživanja u muzici.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano