Naša preporuka

02.01.2017.

ELEKTRANA predstavlja: Decembar 2016
foto: Youtube screenshot
ELEKTRANA predstavlja: Decembar 2016

Svakog prvog ponedeljka u mesecu, najbolje iz prethodnog

Ćao si dragi posetioče MjuzNews sajta! Decembar nije baš najzahvalniji period ukoliko se bavite muzikom i planirali ste objavu novog singla ili EP-ja. Vrlo je verovatno da će taj novi singl ostati u senci silnih Best Of lista raznih blogova, portala i magazina. Ipak, ni ovaj decembar nas nije omeo u nameri da izaberemo bar deset noviteta i dovedemo ih pod spotlajt.
 
Decembarsku listu favorita započinjemo novim singlom This Soft Machine u izdanju Eskimo Recordings-a. TSM je imao svoj debi u maju 2015. godine. Tada su mu saradnici bili Dave Harrington (Darkside) i Dan Whitford (Cut Copy), a na svom drugom izdanju Absence of Rhytm, koje je našoj listi, saradnik mu je čuveni londonski didžej Rory Philips. Poslušajte Absence of Rhytm i spremite se za psihodeličnu vožnju disko galaksijom!
 
 
Izuzetno veliko zadovoljstvo mi pričinjava kada mogu da kažem da je izašao album domaćeg izvođača koji slušam na repeat već danima. Svet za Nas je novi solo album Sane Garić koju prepoznajete i kao glavnog vokala beogradske grupe Xanax. Na Elektraninoj decembarskoj listi favorita nalazi se stvar Dim Nosi Laž, ali da listu nismo oblikovali tako da bude što raznovrsnija, verovatno bismo sve stvari sa albuma  naveli kao apsolutne favorite. U nastavku pogledajte spot za pesmu Mantra, a ukoliko ste fan synthpopa nemojte zaobići ovaj fenomenalni album!
 
 
Još jedan izvođač na kog bih skrenula vašu pažnju je Marie Davidson, mlada umetnica iz Kanade. Adieux Au Dancefloor je njen treći solo album koji je izašao sredinom oktobra. Marie je ujedno i polovina dua Essaie Pas koji su početkom godine objavili album za čuveni DFA. Bogata godina je iza ove mlade umetnice, složićete se. Marie je vrlo svestrana i kul. Toliko da svojim recitovanjem stihova preko pulsirajućih hladnih tonova elektronike, hoda na ivici pretencioznosti. Hladni minimalwave koji vas, samouveren u svoj seksepil, izaziva obavijen velom tame – tako bih sumirala umetnički izraz Marie Davidson sa njenog trećeg solo izdanja. U listu favotita uvrstili smo stvar Good Times, a u nastavku preslušajte Naïve to the Bone
 
 
Elektranina lista favorita broji deset pesama koje zaslužuju da ne budu tek tako prepuštene prolaznosti, glavnoj odlici meseca decembra. Na listi se nalaze nove pesme benda Juveniles i Yelle, kao i još jedan u nizu izvrsnih Soulwax remiksa, ovog puta za pesmu New Song indie benda Warpaint. Sve pesme su brižljivo odabrane, i prošle su više krugova stroge selekcije jer…kakva ti je plejlista, takav ti je život. -
 
 
Elektrana kolektiv vam želi uspešnu, rasplesanu i srećnu novu 2017. godinu ispunjenu dobrom muzikom. Do sledećeg prvog ponedeljka u mesecu.
 
Ivana Majkić, ELEKTRANA
 
Ostavi
komentar

Povezano