Naša preporuka

27.11.2017.

Dva benda spremna za drugi POPactually Soirée
Dva benda spremna za drugi POPactually Soirée

About Lorna i Weird Fishes 9. decembra u KC Gradu

POPactually je metablog koji vodi naš Vojkan Bećir. To je radijska emisija i stalna potraga za autentičnim, odnosno, muzička selekcija koja graniči eklektično i šizofreno. 
Prvi POPactually Soirée održan je 11. novembra, pred punim kapacitetom KC Grada. Tokom večeri, napravljena je koncertna promocija novih spotova Bojane Vunturišević, a noć se nastavila žurkom uz POPactually DJ set. 
U subotu, 9. decembra, svoj nastup imaće jedan od retkih bendova koji svoju muziku izvodi i na srpskom jeziku - About Lorna. Reč je o projektu koji je proizišao iz nekadašnjeg sastava Lorna Wing
 
Od prošle godine, kao trio, koji sada čine Ivanka, Čeda i Srđan, posvećuju se kreiranju novog zvuka, gradeći po prvi put pesme sa elektronskim matricama, bez bubnja ili bilo kakvog perkusivnog elementa.
Oni ne stvaraju buku, ali ipak nalaze mesta za slojeve šumova, sabova i rasipajućih sintova između kojih uplove najčešće meki emotivni vokali i tišina. Strah od tišine se može savladati ili prigrliti, a članovi benda priznaju da i dalje rade na tome dok razvijaju nove aranžmane, jer žele da ostave prazan prostor za tišinu koja je, zapravo još jedan sloj zvučnog reljefa pesme.
Njihovu muziku najlakše je podvesti pod trip-hop, ali About Lorna se žanrovski širi, pa se neke od pesama lako mogu okarakterisati u elektro i dream-pop. 
 
Na početku večeri, predstaviće nam se i jedan sasvim novi duo - Weird Fishes! Katarina Vukoman i Peđa Todić, pre godinu dana, započeli su ovaj akustični projekat iz ljubavi prema repertoaru koji u Beogradu nije zastupljen, a ima svoju publiku. 
Njihov prvi autorski singl, Shades of You, objavljen je 17. novembra. Počinje gitarom i glasom, a razvija se u elektropop koji nedostaje domaćim radio stanicama. Producirao ga je Sergio Lounge.
 
Nakon koncerta sledi POPactually DJ set uz lipsink nastupe lokalnih dreg umetnika pod okriljem organizacije RPDR Serbia
 
 
Ostavi
komentar

Povezano