Naša preporuka

29.11.2017.

Dublje razumevanje hvale benda The War on Drugs
foto: Youtube screenshot
Dublje razumevanje hvale benda The War on Drugs

Kritika ih voli, a stigla je i nominacija za Grammy nagradu

Svako malo, prodaju da nam neku knjigu prodaju kao "veliki američki roman". Slično je sa režiserima, ali i bendovima. The War on Drugs sastav je o kojima bruje poslednjih meseci i često koriste upravo takve epitete, "Veliki američki bend"! Svi oni koji navijaju za njih i pričaju da su bend decenije, dodatno likuju zbog nominacije albuma A Deeper Understanding za Grammy nagradu. To je po sebi već veliki uspeh, a navodno su šanse ogromne da nagradu i dobiju. 
 
The War on Drugs su iz Filadelfije. U punoj su mladalačkoj snazi, ali odišu i mudrošću koja dolazi četvrtim albumom. 
 
 
Adam Granduciel i Kurt Vile početli su da prave muziku pod ovim imenom još 2005. godine, ali im je trebalo tri da izbace prvi album Wagonwheel Blues. Vile se ubrzo odlučio za solo karijeru, a Granduciel okuplja bend koji deli njegovu viziju i zadržava naziv projekta. Iako su kritike bile pozitivne i ranije, sada stižu hvale na račun zvuka koji pokazuje širinu američkog Zapada i diskutabilno zasluženi optimizam. 
 
Tekstovi su introspektivniji nego do ranije, te zadiru u formu preispitivanja. Granduciel je sada siguran u zaključke i miran pred nadolazećim: „I keep moving on the path, holding on to mine“.
O senzibilitetu pesama govori i njihovo trajanje. Prosek im je preko šest minuta, sa Thinking of a Place koja traje čak jedanaest. 
 
 
Zamislite matorijeg Brandona Flowersa na tromeđi kasnog Roda Stewarta, Dire Straits i Bruca Springsteena iz perioda albuma Magic. To su The War on Drugs. 
Njihove melodije često su poletne, ali vokal prašnjav kao kod Boba Dylana
Uspeh aktuelnog albuma leži i u slobodi da, pored gitara, pomalo koriste i analogne sintisajzere. 
 
 
Da su trenutni govori i podatak je u spotu za Nothing to Find glumica iz rimejka hit filma IT.
Nemojte se obeshrabriti ako vam ne legnu na prvo slušanje. Možda nisu naočiti, ali su momak koji vas sa žurke vodi kući. 
 
 
 
Poslednji album The War on Drugs možete kupiti u Mascomovoj radnji u Čumiću ili preko ovog linka. 
 
Ostavi
komentar