Naša preporuka

17.12.2014.

DRVG CVLTVRE @ Drug§tore u petak 19. decembra DRVG CVLTVRE
foto: Drug§tore PR Photo
DRVG CVLTVRE @ Drug§tore u petak 19. decembra

Domaća podrška: Hetem, Piece of Shhh, Schwabe, Disco Not Disco...

“Kao što nije moglo da pregazi rani rock’n’roll i northern soul, vreme neće pregaziti ni esid haus. Acid haus škripi zvuk koji odmah uzbudi, naročito onaj holandskog producenta Vinsenta Kormana.”

(The Guardian)

Vinsent Korman, poznatiji kao DRVG CVLTVRE je sledeći gost kluba Drug§tore i posetiće Beograd u petak 19. decembra. Drvg Cvltvre proizvodi sopstvenu mešavinu esida, no wave-a i experimental hausa od 2009. godine. Poštovanje na internacionalnoj andergraund sceni je stekao svojim revolucionarnim radom u polju eksperimentalnog tehna pod pseudonimom RA-X još 90-ih na etiketama poput legendarnog Bunkera i KK records. Korman dolazi iz DIY pank okruženja i preferira rad u odnosu na pozu.

Muzika Drvg Cvltvre je za nijansu sporija kako bi bacila akcenat na težinu zvuka, a preostali prostor između kikova koristi da gradi melanholične melodije koje izgleda da rastu kako bi prešle u gasovito stanje. Mešavina mračnog tehna i deep hausa sa puno experimentala je podjednako pod uticajem grupe Suicide, Sun Ra i Terensa Diksona.

U poslednje vreme najzapaženija izdanja je objavio na brilijantnoj etiketi Creme Organization, zatim Porn Wax (što je dovelo do podrške od strane Džona Talabota i Trevora Džeksona). Traka “American Psychosis” koju je izdao za etiketu Shipwreck je od strane Gardijana proglašena za traku nedelje. Drvg Cvltvre je veoma aktivan i non-stop objavljuje trake online, a mnoge od njih su dostupne za besplatni daunloud preko njegove net etikete New York Haunted.

Drvg Cvltvre će u Drug§tore-u imati LIVE nastup i to u okviru Haunted Dancehall večeri koje su okrenute mračnijem zvuku i iza kojih stoje kolektivi Disco Not Disco i Dis-patch.

Domaću podršku čine: Hetem, beogradski producent ukletih atmosfera koji će nastupiti uživo, Piece of Shhh... koji će doprineti DJ setom, Schwabe, gospodar sporih ritmova i rezident Disco Not Disco i Haunted Dancehall večeri, Moodswinger, Haunted Dancehall rezident i jedan od osnivača Dis-patch-a.

KARTE: 300 rsd pre ponoći / 400 rsd posle ponoći.

ADRESA: Bulevar Despota Stefana 115 – Poenkareova (okretnica autobusa: 33, 37, 48, 58).

Za FB Event kliknite OVDE

Ostavi
komentar

Povezano