Naša preporuka

16.11.2013.

Druga po redu besplatna muzička radionica za srednjoškolce Bojana Nikolić i Srpski Glasovi
foto: PR Photo
Druga po redu besplatna muzička radionica za srednjoškolce

„Bogatstvo kulturne baštine Srbije i Balkana“

Ovog vikenda, 16. i 17. novembra, održava se druga po redu muzička radionica za srednjoškolce pod nazivom „Bogatstvo kulturne baštine Srbije i Balkana“. Radionica je otvorena, i poptuno besplatna, za učenike svih srednjih škola, a cilj je da se omladina što bolje upozna sa sopstvenim kulturnim nasleđem, ali i kulturama drugih balkanskih naroda.

Radionicu vodi etnomuzikolog Bojana Nikolić, koja je trenutno da doktorskim studijama, a pored svog stručnog usavršavanja, Bojana takođe radi kao vokalni pedagog u školi za učenje tradiocionalnog pevanja. O brojnim uspesima u zemlji i inostranstvu, ali i o poslu kojim se uspešno bavi, možete pročitati u intervjuu sa Bojanom na našem sajtu.

Kao i prošli put, prvog dana muzičke radionice učenici su stekli znanja o karakteristikama, oblicima i stilovima srpskih tradicopnalnih pesama, kao i o raznim tehnikama pevanja, a drugog dana srednjoškolci će se upoznati sa gradskom muzikom i world music pravcom, primenom tradicionalne muzike u modernim muzičkim žanrovima, ali i sa muzikom drugih balkanskih naroda.

Ceo projekat je podržan od strane Sekretarijata za sport i omladinu grada Beograda, a predavanja se održavaju u prostorijama Muzičke omladine Beograd (Terazije 26), od 12 časova!  

Ostavi
komentar