Naša preporuka

09.03.2018.

Domaća alternativna elektronska muzika u novom Dragstorovom serijalu
Domaća alternativna elektronska muzika u novom Dragstorovom serijalu

RUNO večeras

Drugstore pokreće novi serijal večeras sa četiri domaća umetnika koji elektronsku muziku ne gledaju kroz žanrove. Poslali su nam objašnjenje zbog čega se zove baš RUNO
 
"U Srbiji se ovca smatra blagoslovenom životinjom koja je iskočila iz raja. Veruje se da ovca može da predvidi promenu vremenskih prilika, a delovi ovce služe i kao lek u narodnoj medicini."
 
RUNO je nova serija žurki koja za temu ima tradicionalno. Za prvo izdanje muzičari Kӣr i Mangulica FM će izvesti nastupe, a didžej setovima će ih podržati 33.10.3402 i Andria.
 
Kӣr je producent iz Beograda i rezident lajv ekt Dragstora koji je prošle godine izdao dve kasete, lajv snimak iz Medike u Zagrebu za lejbl Crème Organization i Mramorje EP za Yerevan Tapes.
 
 
Mangulica FM producira elektronsku muziku pod uticajem (turbo) folka. U poslednje vreme se kreće ka savremenijem klupskom zvuku samo proštepanom folk motivima.
 
33.10.3402 je rezident didžej Dragstora koji iza sebe ima izdanja na lejblovima kao što su Ron Morelijev L.I.E.S, ESP Institute, Second Circle i Kunstkopf. Njegova izdanja su podržala imena kao što su Andre Pahl i Florian Kupfer.
 
Andria je mladi producent iz Beograda čije je trake publika Boiler Rooma imala prilike da čuje u nastupu Steviea Whispera. U svojim didžej setovima Andria pokazuje veliko interesovanje za eksperimentalni zvuk.
 
Ostavi
komentar

Povezano