Naša preporuka

23.01.2015.

Dojava u najavi (Rihanna na Grammy-ima) Rihanna - Grammy or not?
foto: Official Facebook Page
Dojava u najavi (Rihanna na Grammy-ima)

Vojkan Bećir, kolumna petkom

Lud januar 2015. Ova nedelja posebno. Za nama je taj Blue Monday. Treći ponedeljak u godini naučno izračunato najteži dan. Ako niste znali zašto vam je newsfeed bio pun New Ordera, zato. Nadam se da će toga biti i kad im izađe novi album uskoro, prvi još od 2005. godine. Kad smo već u tom folderu, Mr.Hudson privodi kraju novi Duran Duran album. Od velikih bendova, RHCP obećali najeksperimentalniji materijal do sad. ROISIN MURPHY NAJAVILA ALBUM SAD STVARNO NAJAVILA ALBUM I NASTUPE U MAJU SA BENDOM TO SE NIJE DESILO SEDAM (7!) GODINA. Odlepiću od najava. Posebno od tračeva. Ne mogu da uživam u aktuelnim izdanjima. Lažem, zabavno mi je i to sve. Premda, ponekad imam problem sa pozicioniranjem u datom vremenu jer glavom sam već u Amsterdamu na koncertu trenutno omiljenog benda 18+ (Koji je danas dan? Jao petak je, zaboravio sam da pošaljem Sari tekst). Bjork izbacila album dva meseca ranije, kalendar mi je u haosu. Pola života u draftu. Ne postižem da ripostujem sve nove stvari na saundklaudu, ima sve više (dobrih) nepotpisanih artista. A i veliki se razmahali. Lady Gaga i Adele izbacile #couplie. Nisu slomile internet? Čeka se nova Britney sa Iggy Azealiom. Katy Perry vodi na pivo i hotdog čudnu ekipu - Lenny Kravitz, Idina Menzel i John Legend?! Za deset dana Super Bowl, aj da vidimo i to. Najavljen je Gregory Porter za Musicology festival, u Beogradu je 26. jula. Promovisaće “Liquid Soul” koji je prošle godine dobio Grammy za Best Jazz Vocal Album. Sad će novi Grammy Awards. Madonna se sprema za nastup. Nadam se da će biti više kao onaj sa Gorillaz a ne sa Macklemore & Lewis. Dodela Grammy-a je velika stvar. Katy Griffin me razume.

Planiran je super program za ovogodišnju dodelu Grammy nagrada, ali su neplanirane stvari uvek najzabavnije. Nemojte me osuđivati što ću da priznam da crveni tepih gledam samo da vidim da li će neko da se saplete. I iznenađenja su super. A postoje naznake da nam se sprema veliko. Od Rihanne ništa nismo dobili od “Can't Remember To Forget You”, što nikako da zaboravim.

Postojala je ideja da se u prošloj godini objave dva Rihannina albuma. Prvi bi bio konceptualni (štagod) soundtrack 3D filma “Home” u kojem RiRi daje glas glavnoj junakinji. Kevu joj glumi Jennifer Lopez (whaaat?!), tu su i Jim Parsons i Steve Martin. Baš je to velika DreamWorks produkcija. Ali, negde je zapelo. Odlagao se nekoliko puta. Sada je zakazano puštanje filma za kraj marta. Navodno postoji gotov OST sa 12 pesama koje Rihanna peva. Neke je navodno pisala Emeli Sandé. Nakon tog, trebalo bi da dobijemo i Rihanna Rihanna album o kojem internet bruji pod haštegom #R8.

Rijanin (već) osmi album će imati od svega po malo. Guetta, Darkchild, Kiesza su najizvesniji saradnici. I malo Mustarda. Calvina Harrisa je odbila. Neka, ionako se uobrazio. Na nekim forumimam se pojavila slika koja kaže da je registrovana nova Rihannina pesma pod imenom “A Night”. To ne bi bilo toliko interesantno da osim gospođice Fenty nije potpisana i Florence Welch! Pošto je na spisku autora i Paul Epworth, spekuliše se da se ne radi o duetu, već o semplu pesme “If Only For A Night”. Ali, možemo da se nadamo. Ono čemu se nadamo je i Rihannin (iznenadni) nastup na dodeli Grammy-a. Evo zašto:

#ClueNo1 Njen bubnjar postovao da je sa Rihannom na probi pa zaboravio kako internet fukncioniše i među komentarima na neku svoju fotku na instagramu, svojim prijateljima spomenuo da ide u Los Anđeles sa njom baš za osmi februar kad je ceremonija. Manje bi bilo sumnjivo da ubrzo nije obrisao te komentare.

#ClueNo2 Sa zvaničnog tviter profila The Grammy's se pojavio zagonetni post. Osam sidro emodžija. Imajmo na umu da oni nisu poznati po vickastim postovima, da se Rihannini fanovi okupljaju pod imenom #RihannaNavy i da tačno osam mornaričkih znakova ide u prilog teoriji zavere jer se očekuje premijera njenog osmog studijskog albuma. Zabavno je i što je tvitovana najava prvog Grammy nastupa Sama Smitha sa četiri pomenuta znaka. Možda bude nešto novo. Ali imajući u vidu novi trendu na dodeli Gremija, verovatniji je mashup. Zamislite da izvedu “Stay (With Me)”. Još na sve to, Smitha ostavlja dečko ovih dana. Pfff, kakav bi to nastup bio! 

To veče, osmog februara, biće sigurno zabavno. Iako je LL Cool J host. Ne znam pod kakvim je ugovorom i zašto se to opet dešava, ali može da se ignoriše. Od nedavno se ponovo brinu za gledanost pa trude oko programa. Najavljeni su interesantni prezenteri i performeri. Ali, eto, meni je zabavno već, kad ovako spekulišem. Ako se zaista dogodi nova Rihanna na Grammy Awards, možda bude da sam vam prvi rekao. Ako ne, svratite na MjuzNews još koji put da vidite šta sam još pogrešio *

 

 

Ostavi
komentar

Povezano