Naša preporuka

04.05.2021.

DJ Hell i Jonathan Meese
DJ Hell i Jonathan Meese

Lepa reč i gvozdenu saradnju otvara

DJ Hell je očigledno veliki fan rada nemačkog umetnika Jonathana Meesea, poznatog po aljkavim sredinama koje pravi, performansima koje radi u kojima se obraća nemačkom narodu ali i svojoj mami od koje se ne odvaja. 

Nakon što su utvrdili da je poštovanje uzajamno, i nakon što je Meese dizajnirao Hellov kaver za album House Music Box, čuveni producent pozvao je umetnika na tri sesije u okviru su snimili deonice u kojima Meese i njegova devedesetjednogodišnja majka Brigitte recituju Meeseove stihove.

Messe je pripremio ideje za tekstove na papiru, a DJ Hell je improvizaciju ispratio intrumentalima. Rezultat je kao i većina DJ Hellove diskografije pun pogodak!

U pjesmi "Kunst Ist Chef", Jonathan Meese ključnu poruku svoje ideje o diktaturi umjetnosti prevodi u fantastičnu predstavu. 

DJ Hell je u svakoj od numera pokušao da ide u potpuno drugom pravcu držeći album kao homogen na kraju, a naš apsolutni favorit je pesma "Power Of Love" u kojoj slušamo mamu Brigitte kako govori o tome da nema straha u ljubavi jer realnost ne postoji. 

Saradnju koju potpisuju kao MEESE X HELL proglašavamo lu-di-lom!

 

 

 

Ostavi
komentar

Povezano