Naša preporuka

15.11.2017.

Digster #SVEŽASREDA: Joel Baker
foto: Youtube screenshot
Digster #SVEŽASREDA: Joel Baker

Mjuznews i Digster svake srede predstavljaju novog izvođača!

Pevač, tekstopisac i producent Joel Baker se 2013. godine predstavio internacionalnoj muzičkoj sceni singlom Further Than Feelings, a ovaj momak iz Notingema se vraća fascinantnim mixtape izdanjem Bag Of Dreams.
 
Joel ne veruje u singularitet žanrova, i to se čuje u svakoj noti ovog izdanja. Predvodi ga singl Story koji je nastao u saradnji sa reperom Abra Cadabra, dok je za spot bila zadužena fotografkinja i režiserka u usponu Vicky Grout!
 
 
Joel je odgovaran za tekstove na izdanju ’Bag Of Dreams, kao i za značajan deo produkcije. Na mixtape-u su mu se pridružili i producent Hoost, sa kim je Joel sarađivao na pesmi Further Than Feeling, KIN, Kojo Funds, Courage i Maths Time Joy koji je radio na numeri Extraordinary, za koju Joel kaže da mu je omiljena na ovom izdanju. 
 
Ovaj projekat je nastao iz moje želje da pokažem sve boje moje palete. Ja pripadam generaciji koja veruje u mešanje žanrova, a ovaj projekt prikazuje upravo to. Sedam pesama koje ćete imati priliku da čujete kidaju moju dušu, i nalaze se na raskrsnici Joni Mitchell i  J.Cole-a” – kaže Joel Baker 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano