Naša preporuka

10.05.2017.

Digster #SVEŽASREDA: Greta Van Fleet
Digster #SVEŽASREDA: Greta Van Fleet

Mjuznews i Digster svake srede predstavljaju novog izvođača!

Ove srede predstavljamo bend Greta Van Fleet i Black Smoke Rising EP!
 
 
Greta Van Fleet su budućnost rok’n’rola. Imaju stav, zvuk i pesme kako bi ostavili svoj otisak kao bend ove generacije”, kaže Jason Flom, predsednik Lava Recordsa.
 
Bend Greta Van Fleet oformljen je 2012. godine. Nakon manjih izmena u sastavu, dosta truda i provedenih sati u studiju, njihov prvi EP je dostupan svim pravim fanovima rok’n’rola.
 
Njihovo debitantsko izdanje Black Smoke Rising sadrži četiri pesme koje u svojoj srži imaju sve tradicionalne stvari koje čine rok: sjajni rifovi, neobuzdana energija i vokali frontmena koji je rođen da peva.
 
Producenti ovog EP-a su Al Sutton i Marlon Young koji su najpoznatiji po svom radu sa Kid Rockom.
 
U bendu se nalaze blizanci Josh (vokal) i Jake Kiszka (gitara), njihov mlađi brat Sam (bas) i njihov najbolji prijatelj Danny Wagner (bubnjevi). Momci sami pišu muziku i tekst za svoje pesme i najveći uticaji su im Jimmy Hendrix, The Who, ali i Tchaikovsky
 
Bend nosi ime po prijateljici njihovog dede, nakon što im je on predložio ovo ime jer mu je zvučalo zanimljivo. Interesantno je da je i Greta kao mlada svirala u bendu te joj je bilo jako drago da se bend ovih momaka zove po njoj. Black Smoke Rising njihov je prvi EP, a planiraju da objave još dva pre nego što objave svoj prvi album.
 
 
Pesma Highway Tune koja je objavljena i kao singl se našla u poznatoj HBO seriji Shameless, a bend će svoj EP promovisati u toku ovog meseca na turneji sa bendom The Struts.
 
 
Ostavi
komentar

Povezano