Naša preporuka

18.06.2014.

Damir Urban obradio legendarni hit benda U škripcu Damir Urban
foto: Detalj sa omota za singl
Damir Urban obradio legendarni hit benda U škripcu

Čuveni Damir Urban izbacio je ovih dana singl "Ne brini" koji je obrada kultne beogradske grupe U škripcu. Pesma je snimljena za potrebe filma "Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa" crnogorskog režisera Nikole Vukčevića, čije se bioskopsko prikazivanje očekuje na jesen.

Za "Ne brini" Urbana & 4, Vukčević je uradio spot koji je kao i film sniman u Zagrebu, Londonu i Podgorici, dok su kadrovi muzičara snimani na atraktivnoj lokaciji zagrebačkog studija Embrio production. Izdavač singla "Ne brini" Urbana & 4 je zagrebački Aquarius Records, a spot je nedavno premijerno prikazan na regionalnom MTV-iju.

Grupa U škripcu je pesmu "Ne brini" autora klavijaturiste Zorana Vulovića objavila na svom albumu "U škripcu" (1987), jedinim sa pevačem Aleksandrom Tabašem.

U filmu "Dječaci iz ulice Marksa i Englelsa" Damir Urban igra i jednu od uloga, muzičara koji dolazi u London snimiti nekoliko svojih pesama i tamo susreće prijatelja iz mladosti Stanka, kog tumači poznati hrvatski glumac Goran Bogdan. Na kraju u filmu zajednički snimaju Stankovu pesmu "Ne brini".

g

Ostavi
komentar

Povezano