Naša preporuka

27.05.2015.

Borghesia i YusYus u Budimpešti YusYus
foto: Filip Rađenović
Borghesia i YusYus u Budimpešti

Subotički duo predgrupa legendarnim Slovencima

Subotički minimal synth duo YusYus nastupaće 8. oktobra u Budimpešti kao predgrupa nadaleko čuvenom slovenačkom electronic rock/EBM sastavu Borghesia koji ponovo stvara muziku posle veće pauze. Uz Borghesiu i YusYus će 8. oktobra nastupati i Living Totem iz Mađarske.

Borghesia je pored Laibacha jedan od najuticajnijih slovenačkih sastava već preko 30 godina. Bend su oformili članovi pozorišne skupine  FV-112/15 1982. godine. Za subotički audio/vizuelni duo YusYus ovo predstavlja veliki korak u karijeri posle manje od dve godine šarmiranja minimal synth publike na nastupima u Holandiji, Belgiji, Austriji, Mađarskoj, Hrvatskoj i Srbiji.

YusYus su Nemanja Stojanović (neomodern) i Aleksandra Pavlović. Nedavno su nastupali uz minimal synth velikane Xeno & Oaklander iz Amerike, bili na Beneluks turneji i svirali u čuvenom amsterdamskom kulturnom centru „Paradiso“. Neomodern stoji iza Elektraninih Neon Nacht večeri koje se dugi niz godina održavaju u svim relevantnim klubovima u Beogradu, Nišu i Subotici.

Do sada su izdali dva singla na vinilu, "Forever" za J.A.M. Traxx iz Italije i "Symbols Of Death" za briselski Perfekt Funktion, te digitalni singl "Ticking Clocks" na kompilaciji Sever-severozapad 3, "Proleter" izdat na VA kaseti za Berlinski Tacuara Records i najnoviji "Just a dream" izdat za kultni belgijski Daft Records.

Budapest is only a hairflip away. Pridružite se Facebook event-u.

YusYus – „Forever“

 

YusYus – „Just A Dream“

 

OVDE možete da preslušate „And Man Created God“, album koji je sastav Borghesia izdao prošle godine.

YusYus soundcloud

YusYus bandcamp

Ostavi
komentar