Naša preporuka

05.09.2013.

Bojana Nikolić i "Srpski glasovi" u Sremskim Karlovcima 6.9. Bojana Nikolić i Srpski Glasovi
foto: PR Photo
Bojana Nikolić i "Srpski glasovi" u Sremskim Karlovcima 6.9.

Otvaranje 42. Brankovog Kola

Bojana Nikolić i „Srpski glasovi“ nastupaće na otvaranju prestižne manifestacije 42. Brankovo kolo koja će se održati u Sremski Karlovcima u petak, 6. septembra.
 
Nakon toga, u subotu 14. septembra održaće celovečernji koncert u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu, sa početkom u 20 časova.
 
Publika će imati prilike da čuje  srpske tradicionalne pesme iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, kao i pesme iz Bugarske i Makedonije. Sa njima će tom prilikom nastupati pobednik ovogodičnjeg takmičemnja RTS-a „Šljivik“, svirač na tradicionalnim instrumentima - Milan Vašalić.
 
Do kraja godine Bojana Nikolić i „Srpski glasovi“ objaviće CD, koji je podržan od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.
 
Bojana se pevanjem bavi od svoje četrnaeste godine a do danas je ostvarila odlične saradnje sa imenima kao što su: Sanja Ilić, Brankica Vasić – Vasilisa, Dragoljib Đuričić i mnogim drugim. Nastupala je u Kanadi, Americi, Kini, Indiji a pre dve godine je pokrenula i „Školu srpskog i balkanskog tradicionalnog pevanja Bojane Nikolić“, prvu tog tipa u celom regionu.
 
Aktivno se bavi izučavanjem tehnika pevanja sa čitavog Balkana a posebno srpskim i bugarskim stilovima.
Ostavi
komentar

Povezano