Naša preporuka

19.04.2019.

Black Coffee ponovo dolazi u Barutanu
Black Coffee ponovo dolazi u Barutanu

Jedan od najtraženijih house didžejeva današnjice

Black Coffe se više ne vezuje samo za svet elektronske muzike, polako postaje deo mejnstrima. Čini se da posebnu popularnost uživa kod nas, pa ne čudi što ponovo dolazi u Barutanu, nakon prošlogodišnjeg rasprodatog nastupa i jedne od boljih žurki prošle godine. 
 
Dolazi u četvrtak, 23. maja sa svojom kombinacijom afričkog i klasičnog haus zvuka. 
 
Black Coffee se muzikom bavi od 1995. godine. Njegova muzička karijera započinje univerzitetskim studijama džeza, nakon kojih je bio prateći vokal za Madalu Kunene. Ubrzo sa dvojicom prijatelja osniva urban soul trio. Pored zajedničkog projekta, njih trojica su uporedo razvijali i svoje individualne karijere, pa je 2003. godine Black Coffee izabran za jednog od dvojice južnoafričkih učesnika u takmičenju Red Bull Music Academy, što ga je dovelo na mapu južnoafričke di-džejing scene. Njegov prvi značajniji uspeh bila je numera Happiness koja se našla na albumu sastava DJs At Work.
 
Svoj prvi album, Black Coffee je objavio 2005. godine, kada je i oformio Soulistic Music izdavačku kuću, koja je bila odskočna tačka, kako za njega tako i za druge producente. U poslednjih deset godina, Soulistic Music je pod njegovim vođstvom razvio svetsku mrežu ekskluzivnih muzičkih licenci, turneja i agenata što je omogućilo Black Coffee-ju i ostalim producentima da se probiju na internacionalno tržište i postanu redovni gosti svetskih metropola, od Sidneja do Njujorka, Londona do Luande i od Los Anđelesa do Atine.
 
Jedan je od najtraženijih izvođača, a njegova turneja se sastoji od preko 250 nastupa godišnje, od kojih su najbitniji povratak na festival Coachella, Tomorrowland, rezidentura u klubu Wynn u Las Vegasu, njegove večeri na Ibici, kao i nastupi na festivalima i klubovima na četiri kontinenta. Ponosan je što je bio organizator i domaćin žurke Black Coffee Block Party na kojoj je 30 hiljada ljudi igralo na ulicama Johanesburga i Durbana.
 
U njegovim najčešće dugim miksevima nezaobilazno se čuju remiksi vanvremenskih pesama poput Purple Rain, Ain’t No Sunshine When She’s Gone, kojima on na neki način udiše potpuno novi život i implementira ih u svet elektronske muzike. Svoj muzički stil opisuje kao deep house protkan prefinjenim perkusijama sa uvek prisutnim melodijama i vokalima. Poznat je po hitovima kao što su Superman, Turn Me On i Crazy. Nedavno je sarađivao sa Guettom, Drake je tražio njegovu produkciju, a u Beogradu je posebno voljen njegov remiks Alecie Keys
 
Ograničen kontingent ulaznica je u prodaji po promo ceni od 1290 dinara za parter i 1790 dinara za VIP platformu, putem prodajnih mreža Ticketvision i Gigs Tix
 
 
 
Ostavi
komentar

Povezano