Naša preporuka

10.12.2013.

Ben Westbeech Ben Westbeech
foto: YouTube screenshot
Ben Westbeech

Poslušajte ovog momka! Obavezno!

Gospodin Westbeech nam dolazi iz Engleske, i iako se deklariše kao DJ i producent, on je mnogo više od toga jer je gradeći svoju muzičku karijeru svirao violončelo i školovao glas!

Karijera mu je krenula uzlaznom putanjom sasvim slučajno – dao je svojoj prijateljici CD na kome se nalazio njegov prvi singl „So Good Today“, koja ga je kasnije u Londonu prosledila Gilles-u Peterson-u, DJ-u i vlasniku izdavačke kuće. To je dovelo do saradnje između njih dvojice, pa je Westbeech objavio svoj debi album „Welcome to the Best Years of Your Life“ u martu 2007. godine!

Drugi album, koji je Ben opisao više kao insprisan house-om, ne kao house sam po sebi, je izašao 2011. pod nazivom „There's More To Life Than This“, na kome je sarađivao sa Soul Clap, Henrik-om Schwarz-om, MJ Cole-om i drugima.

Poslednje što smo mogli čuti od ovog talentovanog momka su „Jack“, singl koji je prošao veoma dobro ovog leta, kao i „Everything You Never Had (We Had It All)“ izbačen krajem novembra, u saradnji sa Andreyom Trianom, koji se takođe našao u prvih 10 na UK Singles Chart!

Uživajte!

Ostavi
komentar
  • 23.12.2013, 02:34h maja - Divno je sto ste dali prostora ovom izvanrednom muzicaru, za koga , nazalost, mnogi kod nas nikada nisu culi- hvala puno i svaka cast!!! Imala bih samo nesto da dodam- njegov alter ego u okviru haus muzike je- Breach-. Gore pomenute pesme je izbacio pod istim. Sjajni ste, samo nastavite tako!!!