Naša preporuka

02.07.2014.

Barutana priprema uzbudljiv vikend Velveti
foto: PR Photo
Barutana priprema uzbudljiv vikend

Velveti, LTJ Bukem i Dave Angel

U beogradskoj Barutani nas čeka sjajan provod na kraju ove nedelje, pa da krenemo redom...

U četvrtak, 3. jula, očekuje nas nastup ad-hoc sastava Velveti, koji sviraju muziku kultnog sastava The Velvet Underground. Sastav će nastupiti u punom sastavu uz specijalne goste – Nikola Berček, Vladislav Rac, Dejan Utvar, Milorad Miki Ristić, Boris Mladenović, Đur Đa Đeđe, Milica Mitić, Filip Krumes, Sonja Lončar i Katarina Jovanović. Nastup počinje u 22 časa, a karte za ovaj koncert možete kupiti po ceni od 500 dinara na prodajnim mestima Eventim-a i Gigstix-a, kao i na ulasku u Barutanu.

U petak, 4. jula, nastupiće drum'n'bass muzičar i producent DJ Danny Williamson, koji je poznatiji kao LTJ Bukem. Bukem je započeo karijeru kao klasični pijanista i član jazz funk benda, ali se opredelio za nešto drugačije, proslavivši se na rave sceni početkom devedestih. Njegov dupli CD „Journey Inwards“ pokrenuo je novi podžanr u drum'n'bass pravcu, koji je dobio ime „inteligentni drum'n'bass“. Njegov nastup u petak počinje u 23 časa, a ulaznice možete nabaviti putem Eventim i Gigstix prodajne mreže, po ceni od 600 dinara. Podrška Bukemu biće MC Rasheed.

U subotu, 5. jula, dolazi nam neizostavni predstavnik britanske techno scene, jedan od pionira acid house-a – Dave Angel! On je proboj naravio sa popularizacijom acid house pravca krajem osamdesetih godina, a njegov remiks pesme „Sweet Dreams“ koju u originalu izvode Eurythmics, postao je poznat širom sveta, pod imenom „Nightmare Dreams“. Posle velikog početnog uspeha, Angel je nastavio da postiže isti EP izdanjima „The Family“,  „Royal Techno“, „Seas Of Tranquility“ i drugim. Angelov nastup počinje u 23 časa, a karte za njegov nastup takođe koštaju 600 dinara, i njih možete nabaviti na prodajnim mestima Eventim-a i Gigstix-a, kao i na ulazu u Barutanu.

Ljubitelji jazz-a će imati prilike da 12. jula čuju sjanog violinistu Jožefa Nađa, koji će nastupiti uz Berklee All Stars Serbia bend, koga čine Vasil Hadžimanov (klavijature), Vladimir Samardžić (bas gitara) i Branko Popović (bubnjevi). Koncert počinje u 21 čas, a ulaznice, po ceni od 500 dinara, će se uskoro naći u pretprodaji (Eventim i Gigstix).

Vidimo se!    

Ostavi
komentar