Naša preporuka

20.02.2015.

Attending: Beograd +1 Kraak & Smaak u BitefArtCafe-u
foto: Official Facebook Page
Attending: Beograd +1

Vojkan Bećir, kolumna petkom

Zvao sam Tijanu Sekulić malopre da proverim kada tačno počinju Kraak & Smaak jer moram prvo na Ensha i Souldout. Nakon odlaganja zbog lošeg vremena letos, K&S dolaze sa velikim punim bendom večeras. Večeras je četvrtak. Moram da završim ovu kolumnu ranije jer planiram da sutra budem mamuran. Ako ste propustili Kraak & Smaak u novom BitefArtCafe-u, ne mogu baš da kažem da ste glupi, ali verovatno jeste. Iskupite se koncertima koji u Beogradu predstoje. 

Večeras trčim na Ensha. Znam za neki njegov EP od ranije, ali me je kupio ovim singlom “Ćuti”. Nastupa večeras u KC Gradu u okviru male turneje na kojoj je sa belgijancima Souldout na koje sam siguran da ću odlepiti iako ih nisam do sada slušao. Počinjem da verujem promoterima u Beogradu, to mi je trebalo. 

Imam sve u gugl kalendaru, eksel tabelu i čak odšampano - šta ću sve uskoro slušati u Beogradu. Mom Beogradu. Hjoj, koliko sam srećan. 

Imajmo u vidu da su ne tako davno bili Xiu Xiu i The Hidden Cameras, da smo slušali Douglasa Darea i FINKa.

Pred nama večeras dobra ponuda, a već sutra Ikonika. Zaista je poslastica da ti dođe neko sa Hyperdub etikete, pa sve i da samo osluškuješ muziku danas. 

Sasvim drugačije, ali eto nam i Mark Lanegan već u utorak. inje imaju koncert sledeće nedelje. iiiinjeeee. Moram večeras da kupim karte, biće to celovečernja zabava - sviraju i Turato91 i Paul Haworth & Sam de Groot. Ja inače od skoro vrlo ponosno kupujem karte. Trista dinara. Nemoj da se ciganišemo. A scena je da se podrži, ne mogu ni da počinjem da objašnjavam. Oćete dobre žurke i koncerte, plati pa se klati. Kolko para, tolko muzike. Mrš nezahvalni! I vi što se nosite kao da ste važni onoliko da će žurka da propadne ako se baš vi ne pojavite. Da se nosite. Samo ti pazi da li je kul kliknuti Attending. Na spisak te nabijem.

Sredinom marta Timo Maas. Oh, da li će ići ka clashu ili progressivu - biće dobro. DOT za njega taman. Dan nakon Vatra rođendan. Na granici sam da to preskočim, jer Expo. Ali, AraabMuzik

Majko moja, dolazi Lisa Hannigan. Mislim, bukvalno nju i moja majka voli. Kad sam pre.... mnogo godina slušao Demianov 9, ona je pitala ko su to dvoje što fino pevaju.

Kišobrani dovode Keep Shelly in Athens četvrtog četvrtog! Jedva čekam da mi stignu odgovori, radim intervju sa RΠЯom.

Iskoristio bih ovu priliku da pozdravim svoje saradnike, pre svega svoje nadređene i kažem im da nisam dostupan od trinestog do osamnestog aprila zbog RESONATE festivala. 

Jedan petak ću samo tome da posvetim, a sad izdvojim SOPHIE, Emiku i Bena Frosta kao razlog moje sreće. I Simian Mobile Disco. I Andy Stott. I inc.

Vidimo se u prvom redu ili pored levog zvučnika. 

Ostavi
komentar

Povezano