Naša preporuka

05.03.2015.

AraabMuzik i 4. rođendan Vatre 14. marta AraabMuzik
foto: PR Photo
AraabMuzik i 4. rođendan Vatre 14. marta

5 stvari koje možda niste znali o čuvenom DJ kolektivu

U BelExpo centru, 14. marta, najaktivniji DJ koletktiv Vatra će proslaviti svoj 4. rođendan u velikom stilu – nastupiće AraabMuzik, jedan od najtraženijih producenata hip hop scene! Dok se zagrevamo za veliku žurku, evo nekoliko stvari koje svakako treba da znate o vatrenom rođendandžiji...

Ime “Vatra” – ideja je bila da se prenese doživljaj “crnog hip hopa” na srpski jezik, ali većina reči koja se koristi u hiphop pesmama zvučala je rogobatno u prevodu. Na kraju, presudio je predlog kolege Feloneezyja iz Mystic Stylez ekipe, pa je kolektiv dobio ime Vatra. Momci to ovako objašnjavaju: “Termin Vatra se uglavnom koristi kada neko nešto radi odlično i kada nije u stanju da se zaustavi. Mi smatramo da pravimo odlicne zabave.”

Članovi kolektiva – iako uglavnom nastupaju zajedno, svaki član kolektiva ponaosob je vrhunski DJ. Teško je nabrojati sve DJ-eve i MC-jeve koji su nastupali Vatrinim žurkama za ove 4 godine, ali Vatru zvanično čine 4 DJ-a: 50 Grass (Jakov Ponjavić), Inspektor (Miloš Parezanović), Фake Super (Konstantin Perišic) i Byp_ (Stevan Šoškic).

Prva žurka odnosno “kako je sve krenulo” - prva zvanicna žurka desila se 25. februara 2011. u klubu Energija. Počelo je potpuno spontano sa idejom da se, gradskoj ekipi koja ne sluša primarno taj muzički žanr, napravi rap i R’n’B zabava. Zanimljivo je da DJ-evi koji su “vrteli” na prvom zvaničnom Vatra partiju pre toga nikada nisu puštali ovakvu vrstu muzike u klubu.

Najbolja “Vatra” žurka do sada – tokom četiri godine desilo se dosta dobrih žurki, pa je ekipi teško da izabere jednu: “Teško je izdvojiti jednu omiljenu, ali postoje dve žurke koje sigurno ulaze u najuži izbor. Prva je proslava našeg prethodnog rođendana u klubu Drugstore. Pojavio se neočekivano veliki broj ljudi, pa je nažalost dosta njih moralo da ostane ispred kluba – ali oni koji su uspeli da uđu nezaboravno su se proveli. Druga je Vatra u Barutani u junu prošle godine. Vreme tokom dana obećavalo je idealno veče bez padavina pa je žurka tako i krenula..međutim u trenutku kada je zabava bila na vrhuncu počeo je pljusak, ali ljudi su samo nastavili da plešu, ne obazirući se na kišu. Bio je to nezaboravan trenutak. Ove godine slavimo rodjendan u znatno vecem prostoru BelExpo centra i sigurni smo da ce biti još bolje.”

Prvi buking – specijalan gost na proslavi 4. rođendana kolektiva Vatra biće sjajni AraabMuzik, američki muzički producent i izvođač poreklom iz Providensa u Roud Ajlendu. Ovaj momak je jedan od najtraženijih producenata na hip-hop sceni, a sarađivao je sa brojnim izvođačima, kao što su The Diplomats, Cam'ron, Vado, A$AP Mob, A$AP Rocky, Swizz Beatz, 50 Cent, Eminem, Busta Rhymes, Fabolous, Azealia Banks, Ludacris, Young Jeezy, Gucci Mane, Jadakiss, Lloyd Banks i mnogi drugi. Ono po čemu je ipak najpoznatiji su njegovi živi nastupi. Neki bi to nazvali poezijom u pokretu, dok bi drugi rekli da je to samoubistvo na MPC-u - u svakom slučaju, svi koji ga 14. marta u Belexpo centru budu slušali po prvi put, ostaće zatečeni. Mali primer umeća koje AraabMuzik predstavlja na sceni možete pogledati OVDE. Ovo je prvi buking i prvi put da će jedan renimirani inostrani producent i DJ nastupiti na Vatra partiju.

Podsećamo - ulaznice po promotivnoj ceni od 690 dinara u prodaji su na svim prodajnim mestima Eventima, Gigs Tix-a, kao u svim Vulkan knjižarama. Broj promotivnih ulaznica je ograničen pa organizatori apeluju da iskoristit povoljnost i nabavite svoju ulaznicu po promo ceni.

Ostavi
komentar

Povezano