Naša preporuka

18.12.2014.

Ancient Methods i Svenghalisghost u klubu Drug§tore za NG Drug§tore
foto: Marija Radosavljević
Ancient Methods i Svenghalisghost u klubu Drug§tore za NG

Karte u prodaji u Bivšem baru

Novogodišnja proslava u klubu Drug§tore će se paralelno i istim intenzitetom odvijati u malom i velikom klubu na ukupno 1000 kvadratnih metara i to sa hedlajnerima Ancient Methods iz Berlina u velikoj sobi i Svenghalisghost-om iz Čikaga u maloj sobi, kao i proslavljenom podrškom iz Srbije i regiona sastavljenom od rezidenta Drug§tore-a, Filipa Xavija, Miloša Pavlovića – Regena, MKDSL-a, 33.10.3402 i Vitanova iz Srbije, Mimija i Labuda iz Hrvatske i Andreasa HZ iz Makedonije.

Klub Drug§tore se u 3 sezone rada na dva prostora (Stari Beko na donjem Kalemegdanu i trenutna lokacija kod Pančevačkog mosta) dokazao ne samo preciznim anderground bukinzima već i potencijalom da publici priredi nesvakidašnje iskustvo kakvo mali broj klubova u svetu nudi. To dokazuju nezaboravne žurke sa hedlajnerima kao što su: Morphosis, Surgeon, Marco Bernardi, Florian Kupfer, Dasha Rush i ostala imena iz sveta koja predstavljaju poslednja istraživanja u polju plesne i eksperimentalne muzike.

U velikoj sobi kluba će se odigravati ono po čemu je Drug§tore najpoznatiji – tehno parti. Sa hedlajnerom Ancient Methods (Ancient Methods, Sonic Groove - Berlin) koji svoj nastup najavljuje kao “mrkli mrak tehno ratni fank” i nadaleko je poznat po emitovanju zvuka koji prkose suvom tehničkom opisu te zahtevaju da se prepustite bilo da razmišljate o njima ili se pomerate uz njih. Sirove ivice, višeslojni zvuk i old-school saundsistem-u-industrijskoj-zgradi osećaj iskače iz uobičajene minimal ortodoksije i najavljuje novi napredni industrijski pokret u okviru tehno scene.

Podrška:

Miloš Pavlović – Regen (Ilian Tape), domaći producent koji izdaje za proslavljenu etiketu Ilian tape koja je svoje veče nedavno održala u klubu Drug§tore.

Filip Xavi (Subsist / Sonntag Morgen), rezident kluba Drug§tore, čovek koji stoji iza organizacije mnogobrojnih tehno događaja u klubu i DJ koji je na poziv Dashe Rush predstavio beogradsku tehno scenu i svoj rad u legendarnom Tresor klubu u Berlinu u avgustu ove godine.

MKDSL (Idemo na Mars), dobro poznati producent koji je publici kluba Drug§tore priredio nezaboravni lajv nastup u maloj sobi na početku treće sezone kluba.

Gost iz Makedonije, Andreas HZ (BTKRSH) je strastven kada je reč o moćnim zvučnim šablonima i hipnotišućim pokretima u mraku. Radi kao DJ, producent, multimedijalni umetnik, radio voditelj i promoter. Svoju publiku je stekao pre svega kolekcijom najkvalitetnijeg tehna i autsajder hausa.

Za to vreme u maloj sobi  nastupaju:

SVENGALISGHOST Live (L.I.E.S. - Chicago)

Svengalisghost je rođen u vreme kada se u Čikagu formirala eksperimentalna plesna muzika poznatija kao haus. Inspirisan energijom Rona Hardija, proučavao je njegov način manipulacije zvukom, montiranje i dinamiku gramofona. Rano je spoznao socijalnu odgovornost i ulogu DJ-a kao šamanske sile koja uzdiže plesače na veću frekvenciju svesti. Posle dvonedeljne posete Meksiko Sitiju 1998. godine, vraća se u Ameriku i započinje nedeljnu seriju žurki u Bruklinu pod nazivom Arcadia. U tom periodu, po povratku u Čikago, odlučio je da se posveti produkciji sopstvene muzike uprkos talasu mediokritetske produkcije koja se širila plesnom scenom. 2008. godine je svu svoju muziku izgubio usled prestanka rada eksternog hard drajva. U tom trenutku se ponovo rađa kao performer Svengalisghost koji koristi hipnotičke ritmove kako bi zaveo plesače.

Podrška:

33.10.3402 (ESP Institute)

Nenad Marković, čovek koji stoji iza ovog pseudonima je rezident kluba Drug§tore, DJ i producent čiji je rad našao put do etiketa poput Internasjonal i ESP Institute. Miljenik među publikom koja je zainteresovana za onostrano.

Mimi (Ekstrakt / Zagreb)

Osnivač zagrebačke ekipe Ekstrakt, Mimi kombinuje tehno i haus u svojim vinil setovima i odgovoran je za žurke u Zagrebu sa hedlajnerima poput: Surgeon, Ben UFO, Traxx, JTC, John Heckle, Luke Slater, Convextion, Claro Intelecto…

DJ Labud (Ekstrakt / Zagreb)

Labud je započeo svoju karijeru DJ-a 2001. u ‘Uomini Plus’ ekipi. 2005. godine je napušta da bi započeo solo da nastupa. Od 2010. je deo Ekstrakt ekipe.

Vitanov (Beyond House)

Kad Vitanov mixuje briše se granica između indastrijala, tehna i hausa. Još jedna preporuka za sve sa ekstra senzornim sposobnostima.

Karte za ovaj događaj će biti u pretprodaji u Bivšem Baru (Kosovska 32) i to:

-              prvih 100 karata po ceni od 1000 rsd 

-              do 30. decembra cena karte će iznositi 1500 rsd

-              na ulazu kluba 31. decembra cena karte će iznositi 1700 rsd

Ostavi
komentar

Povezano