Naša preporuka

13.03.2015.

About life and love and music and stuff Just Jack - Writers Block
foto: YouTube screenshot
About life and love and music and stuff

Vojkan Bećir, kolumna petkom

“I must have got up about twenty to seven, had a shower, and had breakfast, and er, had a couple of pieces of toast, you know, forced it down, then had a cup of coffee, it was pouring with rain and I thought oh God, you know, good old England.”

Baba Marta je ove godine posebno namćorasta. Moram to da primetim suvih cipela. Hladno je čak i nama koji iskačemo iz frižidera. Treptanje sinhronizujem sa kursorom ovog jutra, zbog nekih komentara na moje prethodne kolumne. I dalje mi je smešna ta reč jer ja za razliku od Carrie Bradshaw, rernu koristim da ponekad ispečem žu-žu. Puls mi je usklađen tapšanjima po ramenu. Na levoj podlaktici mi se preko noći pojavila tetovaža Straight to the point, ali piše na nemačkom koji ne govorim. Ne gacam po barama jer sam izdignut svakim pojedinačnim share-om bilo kog mog teksta. Drži me na zemlji jedino to što nisam dobio ni jedan loš komentar. Ništa mi nije jasno, to mi se veoma sviđa. Prvoj sledećeoj zlatnoj ribici tražiću Yeezy Boost. Treba mi za #DopeWalk.

Mnogo pričam o sceni ovih dana, odnosno o nepostojanju iste. Koncertna i klupska. Kulturna, ako hoćete. O tome ko je trebalo da je očuva, na kome je da je revitalizuje. Bio sam za kratko vreme na nekoliko koncerata čiji se organizatori neće skorije finansijski oporaviti iako sam na šanku popio dovoljno da nadoknadim desetine neprodatih karata. Bio sam na sastancima sa festivalima za čiju ću zaradu sad neposredno odgovarati. Razgovarao sam sa svojim idolima i nisu me izneverili. Iz toga da sam ja nekome idol, shvatio sam samo da nisam više mlad. Pitali su me za mišljenje i nadovezivali se na stvari koje sam pisao kad me niko ništa nije pitao. Prećutao sam toliko toga. Istina je tamo negde, između tabova. Ovo je bila nedelja u kojoj mi je, posle dugo vremena, samo bilo potrebno da muziku slušam. Možda je bolje što nisam imao kad. Na plejlisti bi mi bili Sufjanov i novi Soko album. Sa Insurgent saundtreka Woodkid i Lykke Li duet. Pesma kojom Active Child najavljuje album za jun. Razglednice Jensa Lekmana. Zero 7 traka sa Joseom Gonzalesom. Takva lista možda nije dobra po zdravlje, a ono mi je ovih dana jako važno.

I fell out with Mary Jane
I don't speak to Lois Lane
And I missed that bullet train
But now I know I'm glad I came
But now I know I'm glad I came

@vojislavzapravo

 

 

Ostavi
komentar

Povezano