Naša preporuka

21.06.2016.

5 najboljih Rihanna nastupa Rihanna Diamond Ball
foto: Youtube screenshot
5 najboljih Rihanna nastupa

Nikakvim hronološkim redom

Ono što čini dobar live nastup nije samo uvežbanost ili vokalne sposobnosti izvođača. Bitan je „ceo paket“. Bitno je šta nosi, u kakvom okruženju tu pesmu izvodi kao i kakav će utisak na sve da ostavi. Bitno je da taj nastup zapamtite. Jedna od najboljih u tome je svakako Rihanna.

Rihanna – Fresh Out The Runway (Victoria’s Secret Fashion Show 2013) 

Ovaj nastup je dokaz svega prethodno navedenog. Iako pesma Fresh Out Of Runway (u narodu poznatija kao Phresh Outta Runway) nikada nije bila izbačena kao singl, ona je definitivno dragulj albuma "Unapologetic". Njen hod na ovom nastupu je priča za poseban tekst. O pogledu da ne govorimo. Manekenke ne postoje ovde, postoji samo Rihanna. Definitivno najbolji nastup i pesma koju bi trebalo da sluštate pre nego što izađete u grad.

Rihanna – Cockiness & Cake (Hackney Weekend 2012)

Nastupi na festivalima imaju posebnu čar. Uglavnom se setlista razlikuje od one na turneji dok se kostimi svakako menjaju. Iako je njen ceo Hackney Weekend nastup čisto zlato, morali smo da izdvojimo ove dve pesme jer su oni definicija Rihanna lifestyle-a. Ovaj nastup je jedan od glavnih na njenoj mapi druženja sa marihuanom. Rihanna, kao oličenje nemarne i dominante pevačice, je potrebna svima. Čisto da nam dokaže kako ne morate sebe uvek preozbiljno da shvatate dok istovremeno možete i uspeh da postižete. Ovaj festival se danas zove BBC Radio 1's Big Weekend, održava se jednom godišnje i ulaz je potpuno besplatan. Jako nam je žao što nismo imali prilike da ga ikad posetimo ali smo svakako zahvalni što ga BBC Radio 1 organizuje.

Rihanna – Pour It Up (Diamond Ball 2014 Orchestra Version)

How do you spell ICONIC? Pošto ovaj nastup to svakako jeste. Rihanna je uzela himnu striptiz klubova i, na dobrotvornoj večeri koju organizuje, pretvorila u modernu operu. Pored Zac Posen haljine, vokala koji je još uvek ne izdaje, i ekstravagante ogrlice ovaj nastup je klasa za sebe. Ona može da bude classy, ona može da bude seksi. Ona može sve.

Rihanna – Bitch Better Have My Money (iHeartRadio Music Awards 2015)

Kao prvi singl sa albuma "Anti", koji nikad nije završio na tom albumu, ova pesma je urezana u svačiji DNK. Prvenstveno onih ljudi koji rade kreativne poslove u 21. veku. Znamo koliko honorari kasne. Plate da ne spominjemo. Bitch Better Have My Money ima tu ratchet notu, koju klinci ne ispuštaju iz usta, a ovaj nastup je samo zaokružio celu priču. Sam outfit prvo nikome nije bio jasan. Da li je inspiracija žabac Kermit ili sav zeleni novac oko nje. Iako nije boje naše valute, svakako možemo da se saživimo. Najbitniji je njen stav, kao da je ne interesuje da li nam se sviđa ono što ona nosi. Zato nam se uvek i svidi.

Rihanna – Love On The Brain (Billboard Music Awards 2016)

Možda najbolja pesma sa "Anti" albuma. Nećemo sad da se svađamo. Ova pesma ima tu evergreen notu. Doslovno, jer opet nosi zeleno krzno. Ovu pesmu biste poželeli da čujete na svom venčanju. Pošto nismo u Americi, slušaćete Danas Majko Ženiš Svoga Sina. Samo izvođenje ove pesme uspešno iznosi celu njenu emociju. Nije kao da smo se plašili, ali odavno nismo slušali Rihannu u ovakvom live izdanju. Celu ozbiljnost dokazuje i to što je odlučila da prećuti psovku u pesmi. Toliko elegantno od nje da bismo je zamolili da ovo peva na našem venčanju

Ostavi
komentar

Povezano