Naša preporuka

10.09.2014.

14. septembra u Parobrodu veče posvećeno Amy Winehouse Amy Winehouse
foto: Ilustracija
14. septembra u Parobrodu veče posvećeno Amy Winehouse

U nedelju, 14. septembra od 19:30h u Ustanovi kulture Parobrod biće održano multimedijalno veče posvećeno Amy Winehouse, prerano preminuloj muzičkoj legendi 21. veka.

Povod za organizaciju ovakvog događaj jeste činjenica da je 14. septembar rođendan ove soul dive. Muzika koju je Amy izvodila ostavila je dubok trag u istoriji muzike, a njen poslednji koncert održan je upravo u našem gradu 18. juna 2011. godine.

O značaju Amy Winehouse i fenomenu "Kluba 27" govoriće novinar i muzički kritičar Petar Janjatović, kao i naša istaknuta dramska spisateljica Biljana Srbljanović. Te večeri biće organizovana izložba stvari koje imaju veze sa životom i delom ove umetnice, promovisaće se i strip-album "Ejmi Vajnhaus" izdavačke kuće "Darkvud", a čitav događaj pratiće i bogat muzički program.

Pevačica Bojana Račić, članica ansambla Pozorišta na Terazijama i special guest star Bojana Stamenov, izvešće najveće hitove Amy Winehouse u pratnji benda na čijem čelu se nalazi naš poznati džez pijanista Filip Bulatović.

Uz podršku UK Parobrod, organizator i inicijator večeri posvećene Amy Winehouse je glumac Žarko Stepanov. Ulaz je slobodan.

Ostavi
komentar

Povezano