Koncerti

27.05.2015.

Zašto je koncert OneRepublic doživljaj koji se ne propušta? OneRepublic Live
foto: PR photo
Zašto je koncert OneRepublic doživljaj koji se ne propušta?

Koncert u Kombank Areni sve bliži

Većina zna velike hitove poput „Apologize“, „Good Life“, „Love Runs Out“, „Counting Stars“ ili „I Lived“. Neki se zapitaju čija kreativna snaga se krije iza najpopularnijih pesama današnjice. Međutim, zbog ličnog nezaboravnog muzičkog doživljaja, bitno je da većina zna da je za sve navedeno zajedničko jedno ime, inače sinonim za uspeh u pop muzici 21. veka - Ryan Tedder. A Ryan je srce benda OneRepublic, koji će održati koncert u Beogradu, 6. juna u Kombank Areni (ULAZNICE). Njihov koncert je doživljaj koji se ne propušta – a evo i zašto!

Iako iza sebe ima bezbroj hitova za druge zvezde (PROČITAJ: Hitmejker zvezda: 10 pesama Ryana Teddera), Tedder nikada ne oseća potrebu da se time hvali. Tako na koncertu OneRepublic nećete čuti pesme kojima je neke pevače doveo na vrhove top lista, već pesme koje ceo bend smatra značajnim i uživa da ih svira deleći tako emocije sa svojim fanovima. Na prošlogodišnjem koncertu u Ljubljani (novembar 2014.), u kome je uživala i grupa fanova/novinara iz Srbije, Tedder je odao počast omiljenim muzičarima otpevavši hit mladog Georgea Ezre „Budapest”, kao i legendarnu pesmu  „What a Wonderful World” velikog Louisa Armstronga.

Sa tri izuzetna albuma iza sebe – Dreaming Out Loud (2007); Waking Up (2009); Native (2013) – OneRepublic zaista nema potrebe za više covera, jer su im svi singlovi postali hitovi koji se i godinama posle izlaska vrte na radio stanicama. Od prvih pesama („Don't Look Down”, „Light It Up”, „Secrets”), OneRepublic petorka je vatrena na sceni i zabava za publiku je jednako visokog intenziteta od početka do kraja šoua.

Produkcija celokupnog OneRepublic spektakla je veoma moćna, ali ujedno i elegantna. Da, tu su ogromni ekrani za prateći video šou, velika bina na više nivoa, odlično osvetljenje, ali pre svega – koncert OneRepublic je vrhunski nivo muziciranja i uživanje u svim oktavama koje pokriva glas Ryana Teddera. Dok Tedder savladava nesavladivo za većinu vokala današnjice, Zach Filkins, Drew Brown, Brent KutzleEddie Fisher sviraju s velikom preciznošću i uigranošću benda tj. grupe prijatelja koja zajedno živi na turnejama širom sveta. U njihovom nastupu se oseća upravo to – prijateljstvo, iskrena ljubav prema muzici i želja da svoje uživanje u tome što nastupaju podele sa svakim iz publike pojedinačno.

Zato, čak i oni što za OneRepublic znaju tako što ih čuju na radiju, TV-u ili žurkama, kada ih dožive live, postaju njihovi najveći fanovi ikada. Jer, oni su pre svega odličan bend, vrhunski profesionalci i opušteni momci koji znaju da cene uspeh svesni da se do njega ne dolazi tako lako. Vole putovanja, trude se da upoznaju zemlju u kojoj se nađu, posebno gastro specijalitete, ne glume rokenrol zvezde, jer ni ne vode takav život.

Koncert OneRepublic je idealan balans nežnih pesama uz koje svetle mobilni telefoni i velikih hitova za skakanje, poput Alessovog remiksa „ If I Lose Myself”„Love Runs Out” ili „Counting Stars”, koji su potpuno zapalili ljubljansku Arenu Stožice. Poseban vrisak dama izazvala je „Španska gitara” – akustični predah kojim je publiku častio zgodni gitarista Zach Filkins. A nekima od nas je dah potpuno stao uz pesmu „Something I Need” koju je Tedder bravurozno izveo dokazavši da samo najbolji zvuče snažnije uživo nego na albumima.

Ukratko, ko jednom ode na koncert OneRepublic, ići će i na svaki sledeći. Jer, danas se retko sreću bendovi koji su toliko kvalitetni da se to oseća od početka do kraja. Nadamo se da će nas u Beogradu, 6. juna Tedder i ekipa počastiti premijerom neke pesme sa četvrtog albuma koji će, kako čujemo, biti kombinacija doživljaja iz različitih zemalja koje su obišli sa turnejom „Native”.

Ostavi
komentar

Povezano