Koncerti

13.10.2014.

Zabranjeno pušenje 29. novembra u Mikseru Zabranjeno pušenje
foto: Vedran Tolić
Zabranjeno pušenje 29. novembra u Mikseru

Proslava Dana Republike i 30 godina od izlaska albuma ,Das ist Walter"

Grupa Zabranjeno pušenje održaće tradicionalni beogradski koncert u subotu, 29. novembra, u Mikser Houseu.

Ovoga puta neće obeležiti samo Dan (one) Republike, već će zajedno sa Beograđanima proslaviti tri decenije kultnog albuma ,,Das ist Walter".

Te 1984. godine niko nije mogao da pretpostavi da će prvenac Zabranjenog pušenja, začetnika Novog primitivizma, postati jedan od antologijskih albuma i da će preokrenuti muzičke tokove prostora danas poznatog kao ,,region". Ipak, Sarajlije koje su muzikom počele da se bave kao srednjoškolci, odmah su privukle pažnju i publike i medija:

,,Konačno postoji neko ko se ume pošteno i zdravo zezati" (Senad Avdić, 1984. godine)

,,Uz sočni, jetki humor od koga gotovo da smo se odvikli u domaćem rokenrolu, još jednu bitnu vrlinu Zabranjenog pušenja oličavaju pesme koje obećavajuće prevazilaze prvobitne okvire Novog primitivizma" (Dragan Kremer, 1985. godine)

Da su ovi okviri nesumnjivo prevaziđeni dokazuju hale i koncertne dvorane koje članovi grupe Zabranjeno pušenje i danas, trideset godina kasnije, pune širom zemalja bivše Jugoslavije, kao i hitovi sa čuvenog ,,Waltera" (,,Anarhija all over Baščaršija", ,,Šeki is on the road again", ,,Zenica Blues") koje horski peva publika svih generacija!

 Ulaznice za veliki beogradski koncert Zabranjenog pušenja su u prodaji po promotivnoj ceni od 1.000 dinara od 14. oktobra do 16. novembra. Od 17. do 28. novembra ulaznice će moći da se nabave po ceni od 1.200 dinara, dok će na dan koncerta, na ulazu u Mikser House, koštati 1.400 dinara.

Ulaznice su dostupne u Mikser House-u, Felix Shopu (TC Sremska, I sprat) i Dallas Music Shopu (Sremska 2, Knjižara Vulkan).

Ostavi
komentar

Povezano