Koncerti

13.06.2013.

Whitesnake večeras (14. jun) u Beogradu Whitesnake
foto: PR Photo
Whitesnake večeras (14. jun) u Beogradu

Samo da ne bude kiše...

Whitesnake su prvi put krenuli sa svirkom, sada već neverovatno davne, 1978. godine! Bend je „započeo“ David Coverdale, nakon što je napustio svoj prvobitni bend, Deep Purple. Naravno, u početku je muzika Whitesnake-a bila okarakterisana kao slična pravcu po kom je čuven Deep Purple ali su kasnije uspeli da se izbore za svoj prepoznatljiv i prilično komercijalan hard rock po kom su i danas poznati.

Do danas su izbacili 11 albuma od čega je sedmi po redu, iz 1987. godine, pod nazivom „Whitesnake“ doživeo najveći komercijalni  uspeh. To ne čudi ako znate da su se upravo na ovom albumu našle pesme „Here I Go Again“ i „Is This Love“. I pored sve slave i ogromne zarade koju su generisali, bend se u više navrata tokom karijere razilazio ali su na sreću fanova, nakon par godina pauze i nastavljali sa radom. Poslednji put okupili su se 2002. godine nakon čega pauza više nije bilo a u ovoj fazi izbacili su i dva albuma: „Good To Be Bad“ (2008) i „Forevermore“ (2011).

Bend danas pored Davida čine: Doug Aldrich (gitara), Reb Beach (gitara), Michael Devin (bas gitara) i čuveni Tommy Aldrige (bubanj) koji se vratio u bend kako bi svirao na turneji „Year Of The Snake“ u okviru koje je zakazan i nastup u Beogradu (petak, 14. jun, Kalemegdan). Nakon koncerata koje su u domaćoj prestonici prethodnih godina održali na Tašmajdanu i u Areni, ovo će prema Coverdaleovim rečima biti turneja kojom će krunisati svoju, 35 godina dugu, karijeru. Ovo, naravno, ne znači da se opraštaju od svirke i koncerata već naprotiv, korak napred! Za one koji poznaju kinesko računanje vremena, poznat je podatak da je godina zmije počela 10. februara ove godine a da ona donosi upravo napredak i boljitak. Zato spremite udobnu obuću i pripremite se za spektakl uz najveće hitove jednog od najznačajnijih hard rock sastava u istoriji.

(Ulaznica još uvek ima i mogu se kupiti preko EVENTIM prodajne mreže)

Ostavi
komentar

Povezano