Koncerti

29.01.2013.

Vračar Rocks trostruki koncert u petak 1. februara Ničim Izazvan
foto: Vračar Rocks PR
Vračar Rocks trostruki koncert u petak 1. februara

Ničim Izazvan, Lorna Wing i Jailbait u Božidarcu

Ničim Izazvan je mnogočlani sastav koji se okupio 2011. godine i u čijoj muzici osim dva vokala, pratećeg vokala i standardnih isntrumenata možete čuti i violinu i harmoniku. Sviraju autorsku muziku koja je inspirisana pre svega ljubavnim temama ali i životom uopšte i svim onim stvarima i dilemama koje muče pametnog čoveka danas.

Njihov zvuk je mešavina raznih žanrova. Najbolje ih opisuje njihov singl "O Tebi" koji je izašao u maju prošle godine i koji je postigao veliki uspeh i proglašen za hit godine Radija B92 po glasovima slušalaca. Zahvaljujući violini i trubi zvuče pomalo arhaično a u kombinaciji sa muževnim vokalima ne možemo a da ne pomislimo i na Haustor i naročito na Rundeka posle Haustora. 

Lorna Wing eksperimentišu sa muzikom na specifičan način. Prema njihovom objašnjenju radi se o akustičnoj muzici koja je najbliža pravom organskom zvuku sa kojim se svi rađamo. To nam je bilo teško da zamislimo pa smo se latili YouTubea. Evo kako to zvuči:

Jailbait su nova teen atrakcija iz Beograda. U neku ruku radi se o superbendu jer su devojke iz Jailbaita sve nekada bile članice drugih bendova u kojima su stekle određeno iskustvo. Jailbait je inače tribute bendovima The Runnaways i Joan Jett.

Sva tri benda nastupaju u petak 1. februara u Božidarcu u okviru festivala Vračar Rocks, a ulaz je 300 dinara. Sve kreće već oko 20:30.

 
Ostavi
komentar

Povezano