Koncerti

19.08.2013.

Vlatko Stefanovski večeras na letnjoj BitefArtCafe bini Vlatko Stefanovski
foto: BitefArtCafe PR Photo
Vlatko Stefanovski večeras na letnjoj BitefArtCafe bini

Jedan od najboljih gitarista sa ovih prostora ikada, Vlatko Stefanovski, nastupiće sa svojim triom u četvrtak 22. avgusta, na letnjoj sceni BitefArtCafe-a na Kalemegdanu.

Vlatko je rođen u Prilepu, u Makedoniji a gitaru je počeo da svira sa svega 13 godina. Par godina kasnije osnovao je čuveni bend Leb i Sol koji će postati jedan od najznačajnijih sastava na prostoru bivše Jugoslavije. Tokom svoje karijere Leb i Sol su izbacili čak 14 albuma i nastupali su širom sveta. Sa druge strane, po svojoj solo karijeri, Stefanovski je jednako poznat (ako ne i poznatiji) kao i po radu sa bendom Leb i Sol. Nastupao je i snimao sa brojnim orkestrima i ansamblima, sarađivao je sa imenima kao što su: Stefan Milenković, Gibonni, Toni Levin, Theodosii Spassov i mnogim drugim, pisao je muziku za pozorište, film i balet a 2012. je zajedno sa Tommy Emmanuelom i Stochelo Rosenbergom osnovao bend pod nazivom Kings of Strings koji je domaća publika već imala prilike da čuje.

Ovoga puta, Stefanovski u Beograd dolazi u okviru tria sa Dejanom Milosavljevićem na bubnjevima i Gojkom Maksimovićem na bas gitari. Publika letnje scene BifetArtCafea imatiće priliku da čuje presek svega što je Vlatko radio u poslednjih tridesetak godina: njegove najvće hitove, filmsku muziku, obrade makedonskih tradicionala, i sve čega se u trenutku ova tri vrhunska muzičara sete. Program tria je otvoren, i oni ga često kreiraju na licu mesta, u zavisnosti od atmosfere i raspoloženja publike. Svirka počinje u 22h.

Cene karata u pretprodaji su: 1200 dinara za gornji deo kluba (koji je bliži bini) i 800 dinara za donji deo kluba (dalje od bine). Karte se mogu kupiti svakog dana od 10-22h u prostoru kluba Summer Stage BitefArtCafe, Mali Kalemegdan 2, teniski tereni. Informacije i rezervacije na brojeve telefona: 063594294 i 063594054.

Karte su podeljene a dobitnici su:

1. Milica S.

2. Marijana M.

3. Bogdan T.

4. Ivana Đ.

5. Boban J.

Dobitnici su mailom obavešteni gde i kada mogu preuzeti osvojene karte.

Ostavi
komentar