Koncerti

02.06.2013.

MjuzNews na koncertu Vlade Georgieva u Beču Vlado Georgiev
foto: Relja Jović
MjuzNews na koncertu Vlade Georgieva u Beču

Premijerno smo čuli 5 pesama sa novog albuma

Na parkingu ispred Piramide Vosendorf u Beču, prethodne večeri, nešto pre 21h, iz automobila su izlazile uglavnom mlade devojke u svečanim odevnim kombinacijama sa štiklama tako visokim da vas noge bole samo dok ih gledate, i tek po neki mladić. Naravno, jasno vam je, da se radi o publici koja je pristizala na koncert Vlade Georgieva, koji u ovom gradu nije nastupao čak šest godina. Neobičan prostor, unutar staklene piramide, iako prilično prostran, deluje ušuškano, verovatno zahvaljujući zelenilu koje doseže do same tavanice i dočarava pre atmosferu botaničke bašte nego koncertne hale. Šarmantni Vlado na binu je izašao pozdravivši publiku pesmom sa novog albuma “Daljina“, „Živim sad“ što je publika sa oduševljenjem pozdravila pevajući pesmu od reči do reči sa njim.

Nakon ove, otpevao je dve „stare“ pesme, dva velika hita, „Sve si mi ti“ i „Živim da te nađem“ nakon čega je izveo još jednu novu pesmu, premijerno pred publikom „Reci ne ili da“. Usledili su hitovi sa prva dva izdanja: „Lažni ljudi“, „Šta bi prijatelji moji“, „Mi nismo mi“, „Jedina“...

Stotine ruku pruženih ka bini, stotine mobilnih telefona i foto – aparata i vrisci svaki put kada bi Vlado nešto rekao ili kada bi se neka od pesama završila. Perfektno ozvučenje, mnogočlan bend na bini i prelepa energija po kojoj su čuveni njegovi živi nastupi. Nije propustio da ispriča svoju dobro poznatu foru o tobž’ devojci koja ga je ostavila zbog druge devojke o čemu se (kao) radi u pesmi „Reci mi da znam“ koju je ovog puta izveo u odličnom koncertnom aranžmanu u salsa ritmu.

Naravno, „Anđele“ i „Hej ti“, i ovoga su puta bile neizbežan deo repertoara kao dve prave letnje stvari, a u izvedbi čuvenog „Tropskog bara“ pomogao mu je kolega Vladan Popović. Uz „Zbogom ljubavi“ Barba je predstavio čitav bend a na kraju pesme je pozdravio publiku i otišao sa bine. Naravno, aplauzima i urlicima izborili smo se za bis tokom kog je otpevao dve nove pesme, baladu „Ako mi loše krene“ i pesmu „Iskreno“ koja se zahvaljujući moćnom gitarskom rifu i neobičnom efektu preko vokala izdvaja od svega što smo do sada od Vlade imali prilike da čujemo i to u najboljem mogućem smislu.

Odličan koncert, nakon puna dva sata svirke, završio je pesmom „Do svitanja“ otkrivši ovom prilikom bečkoj publici 5 pesama sa najnovijeg albuma „Daljina“. Ako je suditi prema onome što smo od novog materijala večeras čuli, u prodaji će se uskoro naći još jedno Vladino hit izdanje koje je vredelo čekati ovolike godine.

Bio je ovo prvi u nizu nastupa kroz koje će Vlado promovisati svoj treći album. 6. juna je zvanična beogradska promocija a 14. juna nastup na Niškoj Tvrđavi.

Ostavi
komentar