Koncerti

09.10.2013.

Vaya Con Dios: Veliko interesovanje, otvara se nivo 400 Dani Klein
foto: Danny Williems
Vaya Con Dios: Veliko interesovanje, otvara se nivo 400

Nije iznenađenje da Vaya Con Dios ima brojnu i vernu publiku u Srbiji ali je opet lepo čuti da prodaja karata ide odlično i da je ostalo veoma malo ulaznica u pretprodaji a karata za stajanje u parteru više nema.

Zbog velikog interesovanja, organizatori koncerta su doneli odluku da u prodaju puste ulaznice za nivo 400 u Kombank Areni i to po ceni od 2.000 i 2.200 RSD.

Preostale karte za koncert Vaya Con Dios mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventima, biletarnici Kombank Arene i putem sajtova Kombank Arene i EVENTIM-a.

Vaya Con Dios su najuspešniji belgijski bend svih vremena a tokom svoje 27 godina duge karijere, prodali preko 7 miliona albuma i preko 3 miliona singlova širom sveta!

Evo još nekoliko zanimljivosti vezanih za ovaj bend za koje možda niste znali:

Pevačica i glavna pokretačka snaga benda, Dani Klein, pokušavala je da se probije u muzičkoj industriji još od svoje 17. godine da bi joj to pošlo za rukom tek sa 34 kada je njihov prvi singl „Just A Friend Of Mine“ iz 1987. postigao ogroman uspeh u Belgiji i što je interesantno, još veći u Francuskoj!

Njihov prvi album, nazvan po imenu benda, „Vaya Con Dios“, nije naišao na sjajne kritike muzičkih stručnjaka i to iz razloga što je zvuk kojim se bend predstavio bio „eklektičan“ i neobičan i nije ga bilo lako podvesti pod neki žanr?!? Danas, više od 25 godina kasnije, bend je prepoznatljiv upravo po tom zvuku koji je postao njihov zaštitni znak.

Jedan od osnivača benda, kontrabasista Dirk Schoufus, napustio je bend na vrhuncu slave, 1991. godine da bi svega par meseci kasnije tragično preminuo u 29. godini od zloupotrebe lekova koje je pomešao sa alkoholom i drogama.

Tokom svoje karijere izbacili su 6 albuma i čak 3 kompilacije.

Deset godina po početku rada, Dani Klein je najavila povlačenje iz muzike zbog iscrpljenosti. Ta pauza je trajala punih osam godina, od 1996. do 2004.!

Dani Klein je pored Vaya Con Dios-a sarađivala sa brojnim drugim sastavima među kojima je i elektro bend Arbeid Adelt u kom je pevala osamdesetih pre velikog uspeha sa Vaya Con Dios.

Dani danas ima 60 godina i trenutno privodi kraju svoju oproštajnu turneju u okviru koje će nastupiti i u Beogradu i to u subotu, 12. oktobra u Kombank Areni.

KARTE SU ODVOJILI:

Suzana Đ. i Milena J.

Lep provod!

Ostavi
komentar