Koncerti

10.12.2014.

Van Gogh: jeste li spremni za koncert(e)?! Van Gogh
foto: Nebojša Babić
Van Gogh: jeste li spremni za koncert(e)?!

Još dan tj. dva do spektakla koji će se pamtiti

Kao što već znate, sada već kultni sastav Van Gogh održava koncert u beogradskoj Hali sportova 11. decembra, ali je zbog velikog inetersovanja zakzan još jedan datum – 12. decembar!

Iako smo nekako navikli da su njihove pesme slušane i koncerti rasprodati, ako na trenutak zastanemo i pogledamo celokupnu sliku – Srbija, 2014. godina, (house) folk i dalje ima primat – ovaj podatak je više nego čudan, a samim tim uspeh Van Gogh-a još veći!

Đule i ekipa postoje već skoro tri decenije na sceni (u januaru slave 29. rođendan grupe), a sve je počelo 1986. godine, sa „drugim novim talasom“, kada je objavljen debi singl „Tragovi prošlosti“ i nedugo potom debi album „Van Gogh“. Usledila je pauza, pa je grupa obnovljena 1990. godine, usled čega je izbačen promo singl „Gubiš me“ i album „Svet je moj“ godinu dana kasnije.

Tokom devedestih godina, grupa je bila deo rock scene koja je bila u povoju (ako ništa, barem je postojala), postigavši ogromnu popularnost, ali za razliku od drugih, Van Gogh je i uspeo da nadživi period polakog odumiranja iste – štaviše, tokom dvehiljaditih albumi „Kolo“ (2006) i „Lavirint“ (2009) su postigli veliki uspeh, a jedan od dokaza za to je i činjenica da je potonji prodat u preko 100 hiljada primeraka samo u toku jednog meseca!

Poslednji album „Neumeren u svemu“, deveto studijsko izdanje,  je takođe prošao odlično, a momci su ove godine dobili MTV nagradu u kategoriji Best Adria Act, ponovivši uspeh iz 2007. godine.

Na predstojeća dva koncerta, koja su deo turneje „Licem u lice“ (2014-2016), Van Gogh će promovisati poslednji album, ali će nas podsetiti i na hitove koje svi znamo i volimo- međutim, mi mislimo da koncerti imaju mnogo širi značaj i cilj – činjenica da su posle toliko godina i dalje na vrhu, radeći ono u šta veruju, negujući zvuk koji je nepravedno zapostavljen, daje nam utisak da i dalje ima nade, da budemo optimistični, a kako je Đule jednom rekao za naš portal da bi se pokrenuo novi talas potreban je zemljotres, a to može da se desi ako se ujednimo oko jedne ideje i istovremeno skočimo!

Vidimo se na koncertima, da zajedno skačemo!

Ostavi
komentar