Koncerti

09.02.2021.

Umbra uživo iz Dima
Umbra uživo iz Dima

Peto United We Stream Balkan veče

Ovog petka od 19H na našoj Facebook stranici možete da pratite peto po redu United We Stream Balkan veče u okviru kog će nastupati: Umbra iz Srbije, Phrasal iz Hrvatske, Katze iz Bosne i Hercegovine, DJ Stefan Bulatović iz Crne Gore i Not Exactly Lost iz Slovenije. 

Umbra je solo projekat beogradske producentkinje Marije Balubdžić. Većina Umbrinih pesama nastaje na improvizovanim nastupima uživo u beogradskim prostorima kao što su Kvaka 22, Drugstore, DKSG i u njima čujemo Mariju kako na engleskom ili srpskom peva o lutanju Beogradom četvrtkom, na primer. Kako kritičari iz Continuo Docs kažu, ovde nećete čuti (za ovakav tip muzike očekivani) urlik i krik, već Marijin slatki glas i dobro izbalansirani eksperiment. 

Njen album Unglued izdao je jedan od interesantnijih andergraund lejblova, praški Baba Vanga. Poslednje Umbrino izdanje, split sa sZARSz projektom Andrewa Smitha, možete da čujete na bandcamp profilu američkog lejbla Crash Symbols. MjuzNews favorit je numera "Crta" u kojoj Umbra uzima plašt Angela Badalamentija i na pet minuta od Beograda pravi Twin Peaks

Umbrin koncert je snimljen u Dimu u Cetinjskoj ulici, a produkciju je radio klub Drugstore

FACEBOOK EVENT

 

 

Ostavi
komentar

Povezano